2019-03-21 15:35:01• hírek • mti

Az első győzelemre várva

 Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke az M1 aktuális csatornán.

 

Szabó Gergő kiemelte: nagyon elszántnak tűnnek a játékosok, és a két utolsó hazai mérkőzés a Nemzetek Ligájában - az Észtország és Finnország elleni, egyaránt 2-0-s siker - önbizalmat adott a csapatnak. Elmondta, mindkét csapatnak és szurkolótábornak nagyon fontos a csütörtöki mérkőzés, de nem ellenségek, hanem ellenfelek lesznek a pályán.
    

Úgy fogalmazott: nem kell bemutatni a magyar szurkolókat senkinek, tudják, milyen fantasztikus hangulatot teremtenek és hogy űzik a csapatot a sikerek felé. Hozzátette: egy nyolclépéses út első állomása a szlovákiai mérkőzés, és fontos: a tábor minden meccsre elkísérje a válogatottat. Ehhez viszont az kell, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint a Nemzeti Ligája első hazai találkozóján, amikor zárt kapus büntetés miatt teljesen üres volt a stadion.
    

A játékosok nagyon bíznak benne, hogy a szurkolók kizárólag a buzdításukkal lesznek elfoglalva és semmi mással - közölte Szabó Gergő.
    

Szólt arról is, hogy öt óra alatt fogyott el az összes jegy a vendégszektorba, ahova kizárólag magyar, a hazaiba pedig kizárólag szlovák állampolgárokat engednek be a rendezők.
    

Arra a felvetésre, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány volt a Dunaszerdahelyi AC edzője, így pontosan tisztában van vele, mit jelent a magyaroknak egy Szlovákia elleni meccs, úgy reagált: az olasz szakvezető csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobban felkészítse a csapatot mentálisan és taktikailag is a csütörtöki meccsre.

 

Edzői pályafutása legfontosabb mérkőzésére készül Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember a Nagyszombatban sorra kerülő összecsapás helyszínén tartott szerdai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt válaszolta: nem sokan adnak esélyt a magyar csapatnak, ugyanakkor a futballban az a szép, hogy bármi megtörténhet. Hozzátette, a válogatott szeptember és november között rövid idő alatt is sokat fejlődött.
    

Kiemelte, hogy a csütörtökön 21.45 órakor kezdődő találkozó lesz edzőként a legfontosabb mérkőzése, még a Budapest Honvéd Videoton elleni 2017-es bajnoki döntőjénél is nagyobb téttel bír. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez csak az ő karrierjére igaz, a sorozatot tekintve ez csak az első lesz a nyolc összecsapás közül.
    

Megjegyezte, a Dunaszerdahely edzőjeként háromszor játszott ebben a stadionban, mindhárom alkalommal vesztesen távozott, ezúttal azonban "jó előjel", hogy csapata egy másik öltözőt kapott. Hozzátetette, szlovák kollégája és ő is tisztában van a másik elképzeléseivel, várható összeállításával.
    

A válogatott játékosok közül a Rossi szerint várhatóan pályára lépő Kalmár Zsolt vett részt a sajtótájékoztatón. A Dunaszerdahely légiósa megjegyezte, sok helyen játszott már Szlovákiában, ahol nem kedvelik a magyarokat, ugyanakkor véleménye szerint ezzel csütörtökön nem lesz probléma. "Természetesen tudjuk, hogy a szlovákok jóval erősebbek, ugyanakkor hiszek benne, hogy ha azt csináljuk, amire a kapitány és a stáb felkészített minket, akkor meglepetést tudunk okozni. Nagyon fontos lenne a jó rajt, az ugyanis önbizalmat adna a folytatásra" - fűzte hozzá a középpályás.
  

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön története során ötödször lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi négy találkozón nem sikerült nyernie.

 

A két csapat húsz éve egy-egy alkalommal játszott otthon és idegenben Eb-selejtezőn, kétszer pedig semleges helyszínen mérte össze tudását. A magyarok az egyetlen szlovákiai mérkőzésen, Pozsonyban gól nélküli döntetlent értek el. Emellett kétszer 1-0-s vereséget szenvedtek, legutóbb pedig 1-1-es döntetlent játszottak egy 2008-as ciprusi tornán, amelyen az a Gera Zoltán volt eredményes, aki jelenleg tagja Marco Rossi szövetségi kapitány szakmai stábjának.

  

A magyar válogatott a csütörtöki mérkőzés után vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

    

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, Willi Orbán, Vinícius Paulo, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Kleinheisler László - Dzsudzsák Balázs, Kalmár Zsolt - Szalai Ádám

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: