2015-11-11 16:48:39• hírek • Kocsis Zoltán

Az első félidő csak hazai helyzeteket, a második már gólt is hozott

Szerdán megszerezte második hazai és összességében ötödik győzelmét az Olimpia, amely a másodosztály 13. játéknapján 1-0 arányban legyőzte a Karánsebes együttesét. A három pontot jelentő találatot Darius Lukács szerezte a 62. percben. Ezt követően gyakorlatilag véget is ért az addig hazai rohamokat hozó találkozó.

Az első félidőben ugyanis sorra alakította ki és hagyta ki helyzeteit a hazai gárda. A 16. percben Rares Takács fejesét követően kerülte el centikkel a kaput a labda, tíz perccel később Adrian Salageanu lövése után Daniel Bogdanovic a gólvonalról tisztázott - sokan kezezést láttak. A 35. percben Cristian Biraescu Bogdan Faur lövését, majd Dumitru Muntean ismétlését is hárította, a szünet előtti percekben pedig Bogdan Faur lőtt fölé. Mindeközben a vendégek mindössze egyszer tudtak veszélyesek lenni, amikor Geani Stoichitoiu próbálta meg átemelni Claudiu Baican kapust - de szerencsére a kaput is átemelte.

A második félidő ott kezdődött, ahol az első véget ért: Faur előbb kapu mellé lőtt, néhány perccel később Biraescu fogott ki rajta. A vendégek ismét távolról tudtak csak veszélyesek lenni, Ionut Boldea lefelé csapódó lövését Baican a kapu fölé paskolta.

A 62. percben aztán végre siker koronázta az Olimpia próbálkozásait, amikor Darius Lukács tört be a tizenhatoson belülre és mintegy 6-7 méterről a kapuba bombázott. Ezt követően a hazaiaknak volt még egy ziccerük, ám Biraescu ezt is védeni tudta - ezzel pedig véget is ért a mérkőzés érdemi része.

A hátralévő 20 percben a hazaiak beérték azzal, hogy megtartsák a labdát, alibijátékuk sokszor kivívta a szurkolók nemtetszését. A vendégek az utolsó percekben ugyan kapuja elé szorították az Olimpiát, de még csak helyzetecskét sem tudtak kialakítani. Ezzel együtt a hosszabbításban zúgott a „Fújd már le!", jelezve: a végjáték bizony feszültebbre sikerült a vártnál.

„Az egyedüli, amivel elégedettek lehetünk, az a három pont!", jelentette ki a meccs végén Csík Tibor vezetőedző. „Játékunkban ugyanis túl sok volt az egyéni, technikai és taktikai hiba is", elégedetlenkedett. „A védekezésünkkel még elégedettek lehetünk, de az előre játékban továbbra is komoly gondjaink vannak", mutatott rá az Olimpia legnagyobb hiányosságaira.

A korábbi kitűnő védő elmondta, a cserék taktikai jellegűek voltak, majd figyelmeztetett: egyetlen meccs előtt sem lehet előre elkönyvelni a három pontot.

Csík ezzel már a szombati, 14. játéknapra - egyben az alapaszkasz visszavágóinak első fordulójára - utalt, amikor a tökutolsó Resicabánya érkezik Szatmárnémetibe. Szerdai győzelmével az Olimpia 19 pontjával feljött a 7. helyre.

Olimpia - Karánsebes 1-0
gól:
Lukács (62.)
Az Olimpia összeállítása: Baican - Ciul (58. Bigiu), Fl. Muresan, Heil, Iuhas (csk.) - Takacs (46. Selagea ), Villand, D. Lukacs, Salageanu - D. Munteanu, Faur (71. Rus)

A forduló további eredményei:
Pankota
- Brassó 3-0
gólok: Leucuta (19.), Pirtea (65.), Dragalina (72.)

Ramnicu Valcea - Nagybánya 1-2
gólok: Staicu (26., 11-es) illetve Deac (11.), Codin (83.)

Mioveni - Resicabánya 4-0
gólok: Nila (4.), Ayza (18., 11-es, 57.), Calvin (45.)

Kolozsvári U - Bihar FC 2-0
gólok: Greu (14., 11-es), János (94.)

Tatrang - UTA Arad 2-2
gólok: Minciuna (41., 11-es, 57.) illetve Petre (73.), Burla (91.)

Meggyesi Gaz Metan - Targoviste később

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: