2015-08-14 18:25:43• hírek • MTI

Az első félévben 3,7 százalékkal nőtt a román gazdaság

Az első félévben 3,7 százalékkal nőtt a román gazdaság a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A második negyedévben a gazdaság teljesítménye 3,2 százalékkal javult. Az idei első negyedévhez képest a román gazdaságban a hozzáadott érték 0,1 százalékkal nőtt az április-június közötti periódusban.

A román bruttó hazai termék (GDP) negyedéves összevetésben 2013 eleje óta folyamatosan növekszik a statisztikai intézet által közzétett adatok szerint. A mostani 0,1 százalékos bővülés volt a legalacsonyabb azóta. Az eddigi legkisebb, 0,2 százalékos bővülést tavaly az első két negyedévben jegyezték fel az előző negyedévhez viszonyítva.

Az első negyedévben a GDP 4,3 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a tavalyi utolsó negyedévhez viszonyítva 1,4 százalékos volt a bővülés.

2013-ban 3,4 százalékkal nőtt a román gazdaság az előző évhez képest, tavaly 2,8 százalékos GDP-bővülést jegyeztek, az idén a román kormány 3,3 százalékos gazdasági növekedésre számít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: