2019-08-14 10:19:54• hírek • MTI

Az első fél évben 4,7 százalékkal nőtt a román GDP

Az első fél évben 4,7 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a román bruttó hazai termék (GDP) a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a bővülés 4,8 százalékos volt. A gyorsjelentés szerint a második negyedévben a GDP a nyers adatok szerint 4,4 százalékkal volt nagyobb éves összevetésben, a kiigazított érték alapján 4,6 százalékos GDP-növekedést jegyeztek. A második negyedévi GDP 1 százalékkal haladta meg az előző negyedévit.

 

Az első negyedévhez képest lassult a román gazdasági növekedés, mivel január és március között a nyers adatok szerint 5 százalékkal bővült a gazdaság a tavalyi év azonos időszakához mérten. A szezonális és naptárhatással kiigazított értékek alapján is lassulás figyelhető meg, hiszen az első negyedévben 4,9 százalékos bővülést jegyeztek fel.

 

A román kormány az idén 5,5 százalékos gazdasági növekedést remél, ami meghaladja az Európai Bizottság által júliusban közölt 4 százalékos növekedési várakozást. Bukarest tavaly is 5,5 százalékos gazdasági növekedést remélt, végül 4,1 százalékkal nőtt a GDP.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: