2006-01-09 22:23:12• hírek • Szatmar.ro

Az első erdélyi bulvárper?

Nem egyetlen viccért perelek - nyilatkozta Dancs Annamari a Szatmár.ro-nak.

"Nem egyetlen viccért perelek"

Az elmúlt napokban az irott és az elektronikus média egycsapásra felkapta az úgynevezett "első erdélyi bulvárpert", így szükségesnek tartom, hogy a tények korrektsége érdekében közzétegyem a történeteket - szerepel Dancs Annamari énekesnő nyilatkozatában.

"2005 májusában került sor Székelyudvarhelyen arra a humorestre, amelyen Bálint Ferenc, egy társulat tagjaként vetélkedőre hívta a közönséget. A nyeremények közül választani lehetett: vagy Dancs Annamari legújabb Cd-je, vagy egy mázsa trágya .Bálint hozzáfűzte : „Nehéz a választás, mert mindkettő szar."
Az előadást rögzítette a Digital 3 televízió is, a felvétel pedig műsorra került a tévé teljes szórási körzetében, ami utólag negatívan befolyásolta a Szerelem kell című albumom promócióját, az érdekes pedig az, hogy a humoresten a lemezt Bálint még nem ismerhette, hiszen még nem is volt megjelenve...

Ezért (de nemcsak!) pert indítottam becsületsértésért, rágalmazásért, amely szeptember végén kezdődött , viszont a vádlott csak a negyedik tárgyaláson volt hajlandó megjelenni. Ekkor azt vallotta, hogy az egész csak egy pamflet volt, ő az előadás előtt hallott először rólam.

Bálint a médiában azzal "sajnáltatja" magát, hogy egyetlen viccért perelik, de az igazsághoz hozzátartozik az , hogy részéről már 2001 óta folyik egy ellenem irányuló lejárató kampány: az interneten, előadásokon több negatív, "jópofának" vélt rosszindulatú megjegyzést tett , a székelyudvarhelyi előadás több városban is megismétlődött. Szerinte én tabutéma vagyok Erdélyben, nem bírom a kritikát, a humort, a szabad véleménynyilvánitás ellen vagyok. Szó sincs ilyesmiről: nem egyszer paródizált ki Nagy István, Gáspárik Attila-legutóbb a Szilveszteri kabaréban háromszor hangzott el a nevem-, de említhetném RTV Magyar Adásának húsvéti Dancs Annamari paródiáját, vagy éppen Fábry Sándort is ... és ha valaki kritikát akar írni, vagy mondani a lemezemről, elemzze ki azt, úgy ahogyan hozzáértő szakemberek tették a Bravo-tól a Zenész Magazin-ig! De ez, amit Bálint "pamfletnek" nevez, egy rosszindulatú , gusztustalan mocskolkodás! Nem tartom fair-nek , hogy így "viccelődjenek" egy olyan lemezzel, amit nem is hallottak, és így minősítsék szerzőtársaim és a közreműködők munkáját. Ami pedig engem illet, sokat tanultam, sok áldozatot hoztam a karrierem felépítése érdekében: 12 év zeneiskola , 4 év zenekonzervatórium a canto szakon. Amióta színpadon állok 765 fellépésem volt: a közönséget pedig lehet egyszer–kétszer manipulálni, de nem hinném,hogy hosszútávon -8 éven keresztül- be lehet csapni!!! Én Bálintot nem bántottam meg semmivel, nem tudom, hogy mivel provokáltam ki az ellenszenvét... jó, mindenkinek nem tetszhetek, de ha nem kedveli a zenémet, akkor ne hallgassa, vagy ha paródiát akar írni rólam, akkor tegye ezt a jóízlés határain belül, ha meg nem, akkor vállalja érte a következményeket!

Egyesek pénzéhes, szenzáció-hajhász perszónának vélnek amiért 300 milliós kártéritést kérek, őszintén szólva nincs szükségem erre a pénzre, szerencsére a munkámból megélek és nem egy becsületsértési per által akarok híressé válni, mint Bálint. Ezt az összeget ifjú tehetségek felkarolására, valamint jótékonysági célokra forditom. Ezek nem csupán üres igérgetések, hiszen január 26.-án , 18 órától a nyárádszeredai Művelődési Házban lépek fel, egy súlyos szívbeteg kisfiú műtétjéhez gyűjtünk- nyilatkozta Dancs Annamari.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: