2011-02-08 15:13:50• hírek • Szatmar.ro

Az első elektromos autó a román piacon

A francia Citroën gyár kedden jelentette be, hogy áprilistól Romániában is kapható lesz a C-Zero modell, ami egyben azt jelenti, hogy ez az első teljes mértékben elektromos autó, amely megjelenik a romániai piacon, írja az automarket.ro szakhonlap.

A Citroën C-Zero tulajdonképpen a Mitsubishi i-MiEV európai verziója, amelyet egy egy sebességi fokozattal ellátott, 64 lóerős erőforrás hajt meg, amelynek végsebessége 130 km/h., a 100 km/h-át pedig 15 másodperc alatt éri el. A lítium-ion töltetű akkumulátort bármely 200 voltos csatlakozóban fel lehet tölteni, e művelet nyolc órát vesz igénybe. Létezik egy fél órás gyorsított eljárás is, ám ahhoz 440 voltos forrás szükségeltetik. Egy töltés 160 kilométer megtételéhez elegendő.

A Citroën közleménye szerint Romániában valamennyi C-Zero modell piacra kerül, így a csúcsfelszerelésű High Line is, amely Mp3-as autómagnóval, fedélzeti számítógéppel, kipörgésgátlóval, USB-csatlakozókkal, Bleutooth-al, légkondicionáló berendezéssel, fűthető és elektronikusan állítható oldalsó tükrökkel, elektronikus ablakemelőkkel, fűthető vezetői üléssel, ködlámpával, szervókormánnyal valamint első és oldalsó légzsákokkal van felszerelve.

Aki mindezek olvasása után esetleg úgy dönt, hogy beszerez magának egy Citroën C-Zerót, az legyen felkészülve, hogy eléggé mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hisz egy darab ára eléri a 36.600 eurót.


Citroen C-Zero, az első elektromos autó a román piacon
Citroen C-Zero, az első elektromos autó a román piacon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: