2013-09-06 17:47:35• hírek • Póti Orsolya

Az első agyagház építésénél segédkeztek

Az Agyagfalu Szociális Egyesület (Asociatia Sociala Satul de Lut) meghívására a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai a remetemezői üdülőfalu kialakításában segédkeztek szeptember 6-án.

Agyagból készült házikókat épít az Agyagfalu Szociális Egyesület Remetemezőn. Ugyanis itt lesz az az üdülőfalu, ahol alkotótáborokat, vakációs tevékenységeket és különféle foglalkozásokat szerveznek a szép iskolai eredményeket elért diákok számára.

Ezekbe a táborokba csak olyan családokból jelentkezhetnek gyermekek, ahol nincs jövedelem, vagy a havi bér nagyon alacsony.

Az első agyagház szeptember 6-án, pénteken épült, s az építkezésben segédkeztek a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai is.

„Úgy éreztük, elérkezett az idő, hogy egy nemes célért harcoljunk, és a szabadidőnkben mi is önkéntesmunkát vállaljunk ott, ahol ez szükségeltetik. Azzal, hogy az üdülőfalu kialakításán dolgoztunk, a jól tanuló, ám rászoruló családokból származó gyerekeket támogatjuk" - nyilatkozta Camelia Lucut, a felügyelőség sajtószóvivője.

Egyébként a szatmári csendőrség az elmúlt időszakban több jótékonysági akcióba is bekapcsolódott, ilyenek voltak a Jó cselekedeteket ültetünk! és a Lets's Do It Románia! elnevezésű kampányok.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: