2012-07-27 15:17:46• hírek • Póti Orsolya

Megújult a Kölcsey-bentlakás második szintje

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumhoz tartozó bentlakásban nyáron sem állt meg az élet, hiszen felújítási munkálatok zajlottak és zajlanak az intézményben. Veres Ádámtól, a bentlakás gondnokától megtudtuk: a júliusi hónap folyamán a második emeletet teljesen felújították.

Az 1800-as évek végén épült, egykori zsidó kenyérgyár ad már évek óta otthont a Kölcsey Ferenc Főgimnázium bentlakásának, mely közel száz diáknak biztosíthat szállást tanév közben. Minden évben, vakációban, kisebb-nagyobb munkálatokat hajtanak végre az intézményben, azért, hogy évről évre jobb körülmények között fogadhassák a diákokat.

Az elmúlt évek során több felújítási munkát sikerült elvégezni a bentlakásban: a konyha és az ebédlő teljesen új csempe és padlócsempe burkolatot kapott, valamint a bútorzatot is kicserélték.

„A fürdőszobák és mellékhelyiségek megújultak, biztosítva diákjainknak a mindennapi tisztálkodási lehetőséget. Az összes szobában kicseréltük az ágyakat modern, a mai kor követelményeinek megfelelő bútorokra" - mondta el Veres Ádám, a bentlakás gondnoka a Szatmár.ro-nak.

Idén a második emelet, a fiúk szintjének rendbetételére fektette a hangsúlyt a vezetőség, ugyanakkor az ebédlőt és raktárakat is felújíttatják. „A raktárakat minden évben kimeszeljük, fertőtlenítjük. Itt kapnak helyet az általunk készített befőttek és savanyúságok. Ezek szeptemberre el is készűlnek" - magyarázta a gondnok.

Mint megtudtuk, a bentlakás 20 szobájában 90 diák fér el kényelmesen (2, 3, 4 és 5 ágyas szobákban), teljes ellátásukról pedig az új tanévtől a tanintézmény modern konyhájában fognak gondoskodni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: