2008-07-28 08:48:10• hírek • Csenteri Judit

Az elmúlt napok áradásainak következményei

Hét megyét, 167 települést és több, mint kétezer lakóházat érintettek az áradások.

A jelentések szerint az elmúlt napok áradásainak következtében az ország északi és északi-keleti részén hét megye 167 települését öntötte el a víz. Kilencezer embert kellett evakuálni, miután 32 lakóházat teljesen tönkretettek az áradások.

Victor Paul Dobre, a Belügyminisztérium titkárának elmondása szerint 8.669 háztartást árasztottak el az utóbbi napok esőzései az ország északi, észak-keleti részén, továbbá 3 kilométernyi nemzeti útszakaszt, 61 kilométernyi megyeit utat és 423 kilométernyi községi útszakaszt is érintettek. Ezenkívül 941 hidat és 18.771 hektár mezőgazdasági területet is elöntött a víz. Máramaros megyében négy ember vesztette életét miután egy fából készült ház összeomlott.

A Szeret, a Suceava, a Prut és a Tisza folyókra egészen hétfő délután 16 óráig érvényesek a piros kódjelzések, amelyek egyébként pénteken, 13 órakor léptek érvénybe. Áradásoktól így Bacau, Suceava, Jászváros, Botosani és Neamt megye lakói tarthatnak még. Pénteken a Suceava folyón rekord mennyiségű vízhozam folyt le: másodpercenként 1.560 köbméter. Narancssárga kódjelzések vannak még érvényben a Visó és Iza folyók alsó folyásain, illetve a Suceava folyó felső és középső folyásán.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: