2016-02-25 21:17:30• hírek • Szatmár.ro

Az ellenzék a polgármesteri hivatal több tervét is áthúzta

Valószínűleg ez volt a polgármester mandátumának legkellemetlenebb ülése.

Különleges városi tanácsülés volt a csütörtöki: összesen 31 megvitatásra váró pont szerepelt az ülés programjában, az ülés kezdetén egyetlen határozati pontot sem vettek ki vagy adatak hozzá a napirendhez, és a tanácsosok nagyjából egy óra alatt be is fejezték a tanácskozást.

Ennek ellenére feszültségektől nem volt mentes a tanácsülés. Több határozati pont esetében az RMDSZ-frakció és a liberális párti tanácsosok a határozati pontok elhalasztására voksoltak. Igaz, a szakbizottságok is a halasztást javasolták, a PSD viszont megszavazta volna a tervezeteket, a polgármesteren pedig látszott, hogy kellemetlenül érinti, hogy nem ment át a határozat.

A polgármesteri hivatal alkalmazottainak a számát növelte volna több határozat, egyebek mellett alkalmaztak volna egy személyt az Iparosotthon adminisztrátori tisztségébe és szintén adminisztrátort alkalmaztak volna a tavaly átadott Vállalkozássegítő Központ működtetésére. Ezzel megváltozott volna a polgármesteri hivatal szervezeti diagramja. Ám ennek felfüggesztését két polgármesteri hivatali alkalmazott is kérte, jelenleg is folyik a peres eljárás, amiben hamarosan ítéletet hirdetnek.

A városi tanács jogi bizottsága emiatt egyöntetűen a tervezetek megvitatásának elnapolását javasolta, ezzel egyetértésben szavaztak az RMDSZ és a PNL tanácsosai az elnapolás mellett.

A polgármester kijelentette: amennyiben nem kerül sor az alkalmazásokra, Szatmárnémeti városa pedig elveszítheti az Iparosotthon felújítására és a Vállalkozássegítő Központ létrehozására kapott több millió eurót.

Az RMDSZ szerint viszont az alkalmazások célja az lett volna, hogy a mandátum lejárta előtt néhány hónappal még újabb pártszimpatizánsokat juttasson be a PSD a polgármesteri hivatal gépezetébe. Másrészt pedig az RMDSZ frakció szerint nem kell félni a támogatás elvesztésétől. Ha valóban március 15-ig alkalmazni kellene személyeket a létrehozandó munkahelyekre, akkor ezt meg lehet tenni, hiszen a törvényszék március 9-én hirdet ítéletet, így 15-ig még bőven el lehet fogadni a határozatot. Ilyés Gyula volt polgármester a Facebook-hozzászólásában azonban állítja, nem kell a polgármesteri hivatalnak adminisztrátort alkalmaznia, csak működtetnie a szóban forgó intézményeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: