2005-11-29 08:47:16• hírek • Szatmár.ro

Továbbra is zsidóznak

A magyar futballpályákon még mindig gyakoriak a rasszista megnyilvánulások.

 

Évek óta megszokott, ha UTE-MTK vagy FTC-MTK, akkor zsidózás. Évekkel ezelőtt a Fradi-tábor kezdte Auschwitz-ot emlegetni, miután a "mocskos zsidók" kiáltást nem találták elég megalázónak. Aztán amikor Várszegi Gábor FOTEX-vezér a Fradi élére került, az újpesti tábor kezdte rá, a zöld-fehérek elleni találkozókon is ment a zsidózás. És persze az MTK elleni rangadókon, mint mindig.

Dávid Ibolya akkori igazságügy-miniszter "én nem értek a focihoz" jelszóval reagált a szurkolótáborok rigmusaira, ennek ellenére szigorú szabályokat hoztak a stadionokban rasszista, antiszemita nótákkal fellépők ellen. Aki járt legalább egyszer labdarúgó-találkozón, tudja, a cigányozás, MTK-meccseken a zsidózás azóta sem szűnt meg. Bár a játékvezetőnek le kellene fújnia adott találkozót a fent említett rigmusok felhangzása esetén, bíróink vagy félnek véget vetni a meccsnek, vagy egyszerűen gond van a hallásukkal.

A hétvégén a Hungária körúti MTK-Újpest meccsen hangzott fel az "Auschwitzba indul a vonat", és a "nyitva van a gázkamra" kezdetű "dalocska." A meccs ment a maga útján, véletlenül sem szakadt félbe a találkozó. Az eset kapcsán mind a Nemzeti Sporthivatal, mind a Magyar Labdarúgó Liga éles kirohanást intézett a szurkolóknak aligha nevezhető elemekkel szemben. A következmény? Várhatóan ugyanaz, mint eddig minden alkalommal: semmi...

ma.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: