2006-03-04 20:41:53• hírek • Szatmár.ro

Lezsidózták Deutsch-ot

Egy szocialista képviselő díszzsidónak nevezte a fideszes politikust.

 

Rogán Antal választ vár arra Gyurcsány Ferenctől és Hiller Istvántól, vajon maradhat-e képviselő az MSZP-ben egy olyan politikus, aki internetes naplójában lezsidózza a Fidesz egyik vezető politikusát.

Mindezt Rogán Antal közölte budapesti sajtótájékoztatóján. Rogán annak kapcsán kérdezte ezt az MSZP vezető politikusaitól, hogy - mint arról az ellenzéki képviselő beszámolt - Pásztor Tibor MSZP-s önkormányzati képviselő internetes naplójában Deutsch Tamást "a Fidesz kettes számú díszzsidójának" nevezte.

"Gyurcsány Ferencet és Hiller Istvánt kérdezem: maradhat-e képviselő a Magyar Szocialista Pártban egy olyan politikus, aki internetes naplójában lezsidózza a Fidesz egyik vezető személyiségét. Elfogadható-e az MSZP vezetői számára a nyílt, kódolatlan zsidózás a magyar politikai közéletben?" - tette fel a kérdést a Fidesz kampányfőnöke sajtótájékoztatóján.

Pócs Dániel, az MSZP V. kerületi elnöke képtelenségnek nevezte, hogy Pásztor Tibort antiszemitizmussal vádolják, ugyanakkor az általa használt kifejezést szerencsétlennek minősítette, egyben utalt a Fidesz valamint a MIÉP-Jobbik képviselte szélsőjobb kerületi szövetségére.

"Pásztor Tibor barátomat antiszemitizmussal vádolni teljes képtelenség, hiszen ő pesti, lipótvárosi zsidó identitását nyíltan vállaló ember" - fogalmazott Pócs Dániel, majd hozzátette: a Rogán Antal által idézett mondatot azonban szerencsétlennek tartják, s ezért elnézést kérnek mindazoktól, akiket az esetleg sért.

Rogán Antal megnyilvánulását kampánya részének tekintjük, amellyel ugyanakkor nem tudja elfeledtetni, hogy a Fidesz az V. kerületben szövetségre lépett a MIÉP-Jobbik által képviselt szélsőjobboldallal - zárta az MTI-nek adott nyilatkozatát Pócs Dániel, az MSZP kerületi elnöke.

(stop)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: