2009-08-19 00:46:20• hírek • Szatmar.ro

A svábok uralták a Bánságot

Hleb fantasztikus gólt lőtt
Hleb fantasztikus gólt lőtt

A Stuttgart csapata könnyed, 2-0-ás győzelemmel a kiesés szélére sodorta a Temesvárt.

Évszázadokon át az erdélyi szászság egyik központja volt Temesvár (1910-ben a lakosság 44%-a vallotta magát szásznak), az átkos rendszer hatására azonban immár két százalék tartozik ehhez a kisebbséghez, így erősen túlzó azt állítani, hogy a svábok legyőzték a szászokat. Így hát a Stuttgart a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzése után közel került a csoportkörhöz, mivel Temesváron két góllal nyerni tudott.

A vendégek, annak ellenére, hogy hat fontos emberük sem léphetett pályára sérülés miatt, az első percekben nagy fölényben játszottak, Gebhard helyzete után Pantilimon a kapufára tolta Khedira 25 méteres bombáját. Húsz perc után kezdett kijönni a szorításból a román csapat, jóval bátrabb játékot mutatott be, mint a Sahtar Donyeck elleni selejtezőkben, oda is ért Lehmann kapujához, de neki nem igazán kellett játékba avatkoznia.

Amikor a játék kiegyenlítettségében a hazai szurkolók kezdték élvezni kedvenceik akcióit, Marica lépett ki egy labdával a védők között, Pantilimon már csak szabálytalanul tudta megállítani, a megítélt büntetőt pedig Gebhard értékesítette. Alig két perc múlva Hleb kezdett egy szólóba, öt embert tett lóvá, majd a játékszert beemelte Pantilimon kapus fölött a hálóba, a vendégek pedig már két góllal vezettek.

Más lehetett volna talán a játék képe, ha további két perc múlva Magera nem szalaszt el egy hatalmas egyenlítési lehetőséget. Így a szünet után a németek már nem erőltették a további gólszerzést, bár Pantilimonnak két alkalommal így is nagyot kellett nyújtóznia: előbb Marica, majd Schieber tüzelt.

 

Ebben a játékrészben már Lehmannak is akadt némi dolga, két „bemelegítő" lövés után előbb Bonfim bombáját kellett kiütnie, majd az utolsó percben a léc fölé tolnia egy labdát.

Összességében elmondható, hogy a Stuttgart különösebb megerőltetés nélkül nyerte meg a temesvári találkozót, hatalmas lépést téve a továbbjutás felé. Bár a Temesvár bátrabb volt, mint a selejtező két mérkőzésén, igazából csak harciasságával nehezítette meg a németek dolgát.

Páholyban az Arsenal és az Olympiakosz

Az est további meccseinek legnagyobb favoritja, a görög Olympiakosz 2-0-ás győzelmet aratott a moldovai Sheriff Tiraspol otthonában. Az est rangadóján az Arsenal ugyanezzel az eredménnyel nyert a Celtic Glasgow vendégeként és továbbjutónak érezheti magát. A dán Köbenhavn egy gólos előnyt szerzett a ciprusi APOEL Nikosia ellen, nehéz visszavágóra számíthat.

Az est legizgalmasabb meccsén az Adrian Mutuval felálló Fiorentina Vargas góljával szerzett vezetést Lisszabonban. A Sporting azonban előbb Vukcsvics révén kiegyenlített, majd, már a gólszerző kiállítása miatt emberhátrányban játszva, Veloso révén a vezetést is megszerezte. Az olaszok azonban nem adták fel, Gilardino a 79. percben kiegyenlített, beállítottallítva a végeredményt. Mutu ekkor már nem volt a pályán, hisz a 64. percben Jovetics váltotta.

Eredmények:

Temesvár-Stuttgart 0-2
gólok: Gebhard (28., tizenegyesből), Hleb (30.)

Celtic Glasgow-Arsenal 0-2
gólok: Gallas (43.), Caldwell (71., öngól)

Sheriff Tiraspol-Olympiakosz 0-2
gólok: Cearense (46.), Mitroglu (81.)

Köbenhavn-APOEL Nikosia 1-0
gól: Pospech (54)

Sporting Lisszabon-Fiorentina 2-2
gólok: Vukcsevics (58.), Veloso (66.), illetve Vargas (6.), Gilardino (79.)

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: