2014-04-02 13:52:38• hírek • Szatmár.ro

Az életet adó lélegzet

A világ legtermészetesebb folyamata. Szinte tudomást sem veszünk róla. Emberek milliói naponta felhasználják és kihasználják. Életünk elképzelhetetlen nélküle. Ez a lélegzet.

Gondoljuk csak arra, hogy milyen bátorítást kap egy kismama gyermeke születésekor. Lélegezz mélyen, kilégzés, belégzés. A gyermek első lélegzetvételétől az anyuka is „fellélegezhet". Ezek az útmutatók nem véletlenek.

Nap, mint nap a környezetünkben élő emberek többsége valamilyen tanáccsal halmoz el bennünket. Hogyan öltözködjünk, hogy karcsúbbnak tűnjünk, mivel táplálkozzunk, hogy egészségesebbek legyünk. De mi a helyzet a légzéssel?

A különböző relaxációs gyakorlatok egyik alapfeltétele a helyes légzés. De a hétköznapok folyamán keveseknek jut eszébe tudatosan figyelni rá. Természetesnek, magától értetődőnek tűnik, mintha csak automata üzemmódra lenne állítva. Életünk hosszát az első lélegzetvételtől az utolsóig tartják számon. A mély és nyugodt légzés egy adag többletenergiát juttat a szervezetbe. Nyugtató hatással van az idegrendszerre, de ugyanakkor energiával tölti fel, sőt a koncentráló készséget is serkenti.

Nem véletlen, hogy a jógában nagy hangsúlyt fektetnek a légzőgyakorlatokra. Ezeknek a gyakorlatoknak az alkalmazása, segítségünkre lehet abban, hogy a testünkben jelenlévő energiablokkokat feloldjuk. Ezek a gátak, blokkok megakadályozzák az energia áramlását a szervezetben. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy amikor megijedt, szinte elállt a lélegzete. Figyeljük meg, hogy légzésünk különböző élethelyzetekben hogyan változik. Amikor idegesek vagyunk, sírunk, nevetünk, vagy éppen szeretkezünk.

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy milyen szoros összefüggés van az érzelmi és mentális állapotunk, valamint a légzésünk között. Az egyik befolyásolja a másikat, és a folyamat fordítva is érvényes. Mindezeknek tudatában sokkal egyszerűbben megérthetjük, hogy a tudatosan ellenőrzött légzéssel jelentős mértékben hozzájárulhatunk egészségi állapotunk megőrzéséhez és egy kiegyensúlyozott, harmonikus élet megteremtéséhez.

Arra buzdítani az embereket, hogy tudatosan lélegezzenek, egy jó tanács lehet mindenkinek, azért hogy saját egészségükre több figyelmet fordítsanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: