2014-03-23 19:32:28• hírek • Kocsis Zoltán

Az életért vonultak Szatmárnémetiben is

Március 22-én Románia 27 városában szerveztek felvonulást az abortusz elleni tiltakozásként. Akárcsak az elmúlt négy évben, Szatmárnémeti idén is otthont adott a konzervartív, ortodox értékek melletti felvonulásnak.

A szatmári megyeszékhelyen idén is több százan gyűltek össze a menet kiindulási pontján, a Szatmár Megyei Múzeummal szmbeni, Árpád (Vasile Lucaciu) utcai téren. A tömeg transzparensekkel és plakátokkal felszerelkezve megindult a Sugárúton, a Szabadságtéren majd a Coposu-sétányon át az Október 25 téren lévő végpont felé.

A „ProVita a megszületettek és a meg nem születettek nevében" Egyesület illetve a Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului Egyesület által megszervezett felvonulás idei mottói a „Legyünk a hangjai azoknak, akiknek nincsen hangjuk" illetve az „Örökbeadás egy nemes választás" volt. A menet céja, hogy tiltakozzon az abortusz ellen, hogy felhívja a figyelmet a család, az emberi méltóság valamint a természetes halál védelmére. Az idei mottó azt sugallja, a nők adott esetben a terhesség mesterséges megszakítása helyett válasszák inkább az örökbeadást. Az esemény további fontos célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen súlyos testi és lelki következményei lehetnek az abortusznak.

A statisztikák szerint a világon élő nők szinte fele életük során minimum egy abortuszon átesik. A szakemberek szerint azért is magas az abortuszok száma, mert tájékozatlanok az emberek. Romániában egy nő ráadásul átlagosan három abortuszon esik át élete során. Nyugaton legfeljebb egy terhesség-megszakítás történik egy nő életében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: