2012-02-18 11:26:16• hírek • Póti Orsolya

Az élet rózsaszínben a Vécsey-házban

The Pink of Life címmel nyílt képzőművészeti kiállítás a Vécsey-házban február 17-én, pénteken. A művészetkedvelők Daniela Turcu, Nagyszebenben élő festőművésznő alkotásait tekinthetik meg.

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege a Nagyszebeni Art Vo Gallery közreműködésével festménykiállítást szervezett a Vécsey-ház földszinti kiállítótermében. A szatmáriak ezúttal a jászvásári származású Daniela Turcu festőművésznő alkotásait tekinthetik meg, aki tanulmányait Nagybányán, majd Nagyszebenben végezte. Turcu alkotásai számos közös és egyéni kiállításon szerepeltek, és Németország egyes városaiban is bemutatásra kerültek.

A péntek esti kiállítást Felicia Pop muzeológus nyitotta meg, aki röviden ismertette a művésznő munkásságát, majd a kortárs festészetről beszélt. A rendezvényen jelen volt Ilyés Gyula, városunk  polgármestere, Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke és Valentin Oltean, a kiállítás kurátora, aki megköszönte,  a támogatóknak a kiállítás megszervezésében való közreműködését, valamint röviden bemutatta a nagyszebeni Art VO Galleryt.

Daniela Turcu körülbelül tíz éve működik együtt a galéria vezetőivel, és az elmúlt évek során többféle képzőművészeti ágban próbálta ki magát. A The Pink of Life című kiállítás keretében a nézelődők olyan festményeket tekinthetnek meg, melyek színvilágában  a rózsaszín dominál. Turcu elmondta, ez az évekkel ezelőtt szokatlan, de mára  moderné vált árnyalat minden egyes nézelődő számára mást-mást jelenthet.

Zárásképpen Izabela Voropciuc, az "Aurel Popp" Zene- és Művészeti Líceum III. osztályos tanulója zongoradarabokkal tette színesebbé a rendezvényt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: