2009-12-14 11:32:10• hírek • Szatmar.ro

Az élen telel a CFR és a Steaua

A Temesvár brassói vereségével lemaradt, az Urziceni még felzárkózhat.

Egy találkozót leszámítva véget ért a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság őszi idénye, ám ez az egy találkozó még fontos változásokat hozhat a tabella élmezőnyében. Amennyiben ugyanis a címvédő Urziceni legyőzi a Iasi-t, akkor pontszámban beéri az élen álló duót, a Kolozsvári CFR-t és a Steauát.

A nagycsapatok közül elsőként a Rapid lépett pályára, méghozzá Besztercén. A fővárosaik uralták az első félidőt, Buga, Constantin és Herea lehetőségei után utóbbi egy büntetőből meg is szerezte a vezetést. A második félidő első perceiben a hazaiak is tizenegyeshez jutottak, ám Hora csak a kapufát találta el. Sokáig azonban nem bánkódhatott, mivel Keita az 58. percben mégis kiegyenlített. Sőt, az erdélyiek a győzelmet is megszerezhették volna, ám sem a gólszerző (két alkalommal), sem Neagu nem tudott élni a lehetőségével.

Papíron a CFR-nek volt a legkönnyebb dolga, hisz Kolozsvárra a sereghajtó Ceahlaul érkezett. Ennek megfelelően a Szamos-partiak Koné duplájával magabiztosan nyertek és az eredmény még így is a vendégekre nézve hízelgő, hisz Dubarbier, Traore, Kone (utóbbi kettő többször is), Panin, Cadu, Didi, Muresan és Culio is közel állt a gólszerzéshez. A vendégek ezzel szemben egyszer találták el a kaput, ám Peskovic könnyedén védte Burlacu szabadrúgását.



Kone két gólja döntött


Tökéletesen kezdett a Steaua is, hisz Nicolita góljával és Kapetanosz büntetőjével a 11. percben már 2-0-ás előnyre tett szert. A Curtea de Arges azonban nem ijedt meg, Bacila és Zagrean kevesebb, mint egy óra alatt kiegyenlített. Igaz, közben a hazaiak előtt is adódott egy-két lehetőség, ám Kapetanosz a kapufát találta el, míg Nicolita és Golanski nem volt elég pontos. A lüktető játék miatt addig sem bánhatták meg a kilátogató nézők tettüket, hát még a 70. percben, amikor Tanase gyönyörű góllal szerezte meg a győztes találatot.

A forduló rangadója is remek iramban kezdődött, mivel az első tíz percben a vendég Vaslui három, a hazai pályán szereplő Dinamo pedig egy helyzetet dolgozott ki. Aztán kissé leült a meccs, ami a szünet előtti percekben élénkült meg ismét, amikor Temwanjera illetve Alexe veszélyeztetett. A második félidőt ismét viharosan kezdte a Vaslui, Wesley-vel a főszerepben: a brazil előbb kihagyott egy nagy helyzetet, majd egy perccel később megszerezte a vezetést. A moldvaiak hét percig örülhettek a gólnak, mivel Pavlovics kezezése után büntetőhöz jutott a Dinamo, N'Doye pedig nem hibázott. A találkozó utolsó negyed órájában a hazaiak a győztes gólt is megszerezhették volna, ám sorrendben Tamas, Alexe és Niculescu is pontatlannak bizonyult.

A tabella élén így a 34 pontos CFR és Steaua áll, őket három egységnyi távolból a Temesvár, a Rapid és az Urziceni követi, az élbolyt a 30 pontos Vaslui zárja.

Eredmények:
Pandurii
- Gyulafehérvár 2-0
gólok: Pacurar (39.), Stromajer (58.)

Beszterce - Rapid 1-1
gólok: Keita (57.), illetve Hora (38, 11-es)

Galati - Craiova 1-0
gól: Ilie (41.)

Kolozsvári CFR - Ceahlaul 2-0
gólok: Kone (21., 57.)

Medgyes - Astra 0-0

Steaua - Curtea de Arges 3-2
gólok: Nicolita (3.), Kapetanosz (11., 11-es), Tanase (70.), illetve Bacila (21.), Zagrean (62.)

Brassó - Temesvár 1-0
gól: Nuno Diogo (67.)

Dinamo - Vaslui 1-1
gólok: N'Doye (56.), illetve Wesley (49)

Hétfő: Urziceni - Iasi 20.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: