2009-10-26 11:13:41• hírek • Szatmar.ro

Az élen a helyzet változatlan

A tabella első négy helyezettje csak döntetleneket ért el - egymás ellen.

A román labdarúgó Liga1 11. fordulója a döntetlenekről szólt, mivel a játéknap előtti tabella első hét helyezettje (!) megosztozkodott a pontokon. A játéknap előtti kitétel azért fontos, mert a Vaslui Craiován nyerve kihasználta a többiek botlását és a nyolcadikról az ötödik pozícióra ugrott.

Ritkán fordul elő, hogy egyazon fordulóban csapjon össze egymással a második és az első valamint a negyedik és a harmadik, főleg úgy, hogy mindkét párharcnak ugyanannyi ponttal vágjanak neki  a szemben álló felek. Nos, ezúttal pontosan ez történt.

Elsőként  a negyedik helyet elfoglaló Steaua a Rapidot fogadta és a találkozó igazi rangadóhoz méltó hangulatot teremtett - legalábbis a pályán, mivel a lelátók üresen tátongtak a stadionbetiltás miatt. Jó iramú, lüktető játékot produkált a két gárda, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Az első játékrészben a vendégek voltak valamivel veszélyesebbek, Zapatának volt ekkor több dolga, ám a 27. percben ő sem tehetett semmit, amikor Fernandez lövésébe Herea ért bele szerencsésen. A második félidőben már a hazaiak előtt adódott több lehetőség, a 61. percben a végig nagyon aktív Moreno némi szerencsével kiegyenlített. Egy szöglet után Bornescu még bravúrral hárította a kolumbiai fejesét, az ismétlésnél viszont már tehetetlen volt. A hátralévő időben a vendégek kapusa még bemutatott egy-két bravúrt, a végén azonban Zapatát is megtornáztatták, ám az eredmény már nem változott, ami egyben azt is jelenti, hogy a Steaua immár hét éve nem tudja legyőzni a Rapidot hazai pályán.



A Sparta után a Temesvár ellen sem ment a gólszerzés a CFR-nek fotó: cfr1907.ro


A fordulót Kolozsváron búcsúztatták, ahol a második helyezett CFR a listavezető Temesvárt fogadta. Ehhez képest, főleg  a szünet után, eléggé egyoldalú volt a találkozó, a vendégek elsősorban Pantilimonnak köszönhetik az egy pontjukat, míg Nuno Clarónak mindössze két alkalommal kellett veszélyes helyzetben játékba avatkoznia. A második játékrészben a többször is gólhelyzetbe kerülő, mellesleg csereként beálló Traoré a 72. percben megütötte Pantilimont, így mehetett zuhanyozni, amivel nem igazán segített csapatának.

Nem tudott korábban nyerni a Dinamo sem, amely Adrian Cristea gólja után kissé visszaállt, ezt pedig a Beszterce Keita találatával büntetett, míg a bajnok Urziceni gól nélküli döntetlent ért el Targu Jiuban.

A tabella elején a Temesvár és a CFR áll 21 ponttal, őket a 19 egységgel rendelkező Rapid, Steaua, Vaslui alkotta különítmény követi.
Eredmények:
Galac - Iasi 4-0
gólok: Giurgiu (38.,75.), Ibeh (50.), Pena (52.)

Medgyes - Brassó 1-1
gólok: Hoban (64.), illetve Cristescu (42)

Ceahlaul - Gyulafehérvár 1-1
gólok: Doicaru (37.), illetve Veljovics (92.)

Craiova - Vaslui 1-2
gólok: Fl.Costea (89.), illetve Temwanjera (25.), Gencsev (51.)

Pandurii - Urziceni 0-0

Curtea de Arges - Astra 2-1
gólok: Itu (8.), Veza (77.), illetve Miranda (42.)

Dinamo - Beszterce 1-1
gólok: Andrei Cristea (36.), illetve Keita (69.)

Steaua - Rapid 1-1
gólok: Moreno (61.), illetve Herea (27.)

Kolozsvári CFR - Temesvár 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: