2018-01-05 17:57:55• hírek • Szatmár.ro

Az elektromos autóbuszoké a jövő? Van, ahol már a jelen is

Íme a város, amely a világon elsőként kizárólag elektromos autóbuszokat működtet.

 

Szinte hihetetlen, hogy a jövő megoldásának számító elektromos autók milyen ütemben képesek teret nyerni, ha megvan hozzá az akarat, és természetesen a tőke. 
 

A BYD az elmúlt év utolsó napjaiban tett közzé egy videót, amelyben a világ legnagyobb elektromos autóbusz parkját mutatták be. A kínai Szencsen városáról van szó, amely az összes autóbuszát elektromosra cserélte. Talán nem lenne annyira nagy szó ez, ha nem éppen egy olyan giga városról lenne szó, amelynek, figyelem: 16.359 autóbusza járja az utakat. Ezek pedig immár mind elektromosak! A tervek pedig itt nem értek véget: két éven belül az összes taxit is elektromosra cserélteti a város. Az első lépéseket már ezen a téren is megtették: immár több, mint 60 % fölött jár az elektromos taxik aránya.

 

Irigykedve nézheti mindezt egy romániai lakos. Nyilván nem a géppark nagysága miatt, hiszen nem releváns egy 10 millió lakossal rendelkező várossal összehasonlítani bármely romániai várost.

 

De míg a romániai munícipiumok vezetői azért lobbiznak, hogy ne csak elektromos, de legalábbis hibrid autóbuszokra is lehessen pályázni, a világ másik oldalán nem riadnak vissza a merésznek tűnő tervektől sem.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: