2019-01-30 06:17:32• hírek • Blikk.hu

Az elátkozott fegyver titka: nem értett a Berettához Jimmy

A mai napig nem tisztázott Zámbó Jimmy (†42) halálának minden részlete, a rajongók és a család azóta sem tudta teljesen feldolgozni a történteket.

Néhány újabb információ is napvilágra került az üggyel kapcsolatban. A legendás énekes öccse, Árpy (59) úgy véli, az vezethetett a tragédiához, hogy Jimmy félautomata pisztolyának használatában rutintalan volt. Árpy az mondta lapunknak: miután a testvére megvásárolta az életét kioltó fegyvert, egyáltalán nem használta azt, nem is volt hozzászokva az öntöltős fegyverekhez, ugyanis korábban egy forgótáras pisztoly volt nála.
 

– Miután Jimmy megvette a Berettát, rögtön el is zárta otthon abba a páncélkazettába, amelyben a fegyvereit tartotta – mondta lapunknak Zámbó Árpád. – Nem is vette elő a tragikus estéig, egyáltalán nem gyakorolt vele, és tisztítás céljából sem nyúlt hozzá korábban. Mondhat bárki, amit akar, de ez inkább egy gyűjtőszenvedély volt a bátyámnál, nem azért vette a fegyvereket, hogy használja őket.
 

Mint az köztudott, Jimmy 2001. január 2-án hunyt el, amikor egy kakast akart elhallgattatni. A rajongók által csak Királynak hívott énekes rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, sőt, két vadásztársaság tagja is volt, ám nem volt gyakorlott a Beretta típusú fegyver használatában.


Egy, a neve elhallgatását kérő fegyverszakértő a Blikknek elmondta, az öntöltő fegyvereknél nagy a kockázata annak, hogy figyelmetlenségből golyó marad a csőben, ilyenkor pedig már kibiztosítani sem lehet a fegyvert, így az bármikor elsülhet. Ebből kiindulva nem elképzelhetetlen, hogy a legendás énekes tragédiájának oka a pisztoly használatával kapcsolatos tapasztalat hiánya volt. Ugyanis a forgótáras és az öntöltő fegyverek használatukban és szerkezetükben is merőben eltérnek, így kellő gyakorlat nélkül előfordulhatnak balesetek.
 

– Az elsütőszerkezet és a golyótároló rész is eltér a két fegyvertípusnál, sőt, a forgótáras pisztolyoknál még két különböző fajta is elkülöníthető – mondta a szakértő. – Az öntöltős típusoknál, ha az ember elfelejti, hogy csőre töltötte, már nem is lehet kibiztosítani, így akár el is sülhet. Roppant fontos az alkalmankénti üzembiztonsági ellenőrzés is. Tehát fontos a rutin és az alaposság. Persze, ez igaz minden lőfegyverre, hiszen, ahogy mondják, a fegyvertartás roppant veszélyes üzem.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: