2015-12-07 08:51:54• hírek • Blikk.hu

Az éhhaláltól fél a legjobban Fekete László

A világ legerősebb embere, a mi Lacink, Magyarország Toldi Miklósa, azaz Fekete László visszavonul. A sportoló idén jelentette be: közel 30 éves pályafutás után nyolc Világ Legerősebb Embere címmel a háta mögött – egy búcsúversennyel – befejezi karrierjét, és átengedi a terepet fiainak, akik már szintén többszörös világbajnokok.

Blikk: Úgy hallottam, jó étvágyú ember. Délután két óra van, mi volt ma az ebéd?

Fekete László: Ó, sajnos nem sikerült hazamennem, így nem otthon ebédeltem. Olyan helyeken ettem, ahol nem szokásom. Gyorsétteremben viszont ma már kétszer kajáltam, ez valamelyest javít a helyzeten. Jól nem laktam, de legalább már nem látok duplán az éhségtől.

- Ha jól tudom, 160 kg körül van a testsúlya, és egy családi ebédnél akár 15 kiló hús is kerül az asztalra. Ha vendégségbe megy, a házigazda felkötheti a gatyát...

- Nem szoktam vendégségbe menni, olyan helyre, ahol illemből 20 deka húst kéne ennem, nem szívesen megyek. Szűkebb családi körben eljárunk, na de ők tudják, mitől dörög az ég!

- Harminc év aktív sportolás után úgy döntött, visszavonul. A kora az oka ennek az elhatározásnak?

- Ez is benne van, de nem a fizikális erőmmel van probléma, a jobb térdem rakoncátlankodik. Meg akarom előzni, hogy komolyabb műtétre kerüljön sor. Az emberi szervezet nem arra lett tervezve, hogy négy-ötszáz kilókat emelgessen. Ezt tudtam harminc éve is, sőt azt hiszem, szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúszom. Elég volt a három évtizednyi versenyből.

Az interjú folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: