2014-09-23 15:06:03• hírek • Szatmár.ro

Az együttlét öröme

Mintegy négyszáz gyermek és fiatal vett részt szeptember 20-án, Túrterebesen az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozón. Az évente megszervezésre kerülő rendezvényen 28 plébánia ifjúsága képviselte közösségét és mutatkozott be a találkozó elején szimbólumaikkal, megosztva a találkozó mottójához - „Ma a te házadban kell megszállnom" (Lk19,5) - kapcsolódó gondolataikat, üzeneteiket.

A nap gondolatébresztő előadásait korcsoportoknak megfelelően tartották: a 14-16 éveseknek Ft. Seffer Dániel ugocsai esperes a Jézussal való hétköznapi találkozás lehetőségeire hívta fel a figyelmet, a jézusi tekintetről beszélt, ami megerősít, bátorít, elfogad, értékel, ami valódi képet mutat; a 16 évesnél idősebbeknek pedig Ft. Czier István mezőfényi plébános a zene, az olvasás világán keresztül mutatott rá, hogyan készíthetnek helyet az életükben Jézus számára, milyen módon fejlődhetnek, mire kell több időt, figyelmet fordítsanak azért, hogy nyitottak legyenek, boldogabban éljenek.

A kiscsoportokban a résztvevőknek alkalmuk volt kérdéseik, tapasztalataik megosztására. A délutáni alternatív foglalkozások - méta, kézműves műhelyek, társasjáték, gitáros éneklés, tánc - vidám, közvetlen hangulata közelebb hozta a fiatalokat egymáshoz. Azok, akik személyes beszélgetésre, csendesebb percekre vágytak a templomba térhettek be, töltekezhettek a Szentségi Jézus jelenlétében.

A találkozó középpontjában a szentmise állt, a fiatalok az ima és ének hangjain dicsérték az Urat, elé hozták kéréseiket, és hálát adtak a nap kegyelmeiért. Ft. Luczás Lóránd szaniszlói plébános szentbeszédében kérte a fiatalokat, keressék az Istennel való kapcsolatot: "Jézus csak a szívünk vágyára vár, azért, hogy saját magával, végtelen isteni szeretetével ajándékozzon meg. Nem ajándékokkal, önmagával. Ez az üdvösség." Az találkozó közös vacsorával, és zenés, táncos mulatsággal zárult.

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: