2014-05-07 15:35:09• hírek • Szatmár.ro

Az együtt éneklés örömét élték át a diákok

A Szatmárnémeti Református Gimnázium 2012 óta partnere a budapesti Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolának. Idén a magyarországiak tettek látogatást a partnereknél, a két iskola kórusai pedig szerda délelőtt közös koncertet adtak az iskola dísztermében.

Közös éneklésben csúcsosodott ki a két oktatási intézmény diákjainak idei találkozása: a Református Gimnázium dísztermében a két iskola kórusa együtt adta elő az Örömódát, majd szatmári és budapesti diákok zenéltek, illetve a vendég iskola kórusa több dalt is énekelt. A koncertet megelőzően Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője, Literáti Tünde, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola zenetanára, illetve Higyed Gyöngyi szatmári zenetanár köszöntötte a résztvevőket.

A partnerkapcsolat a két intézmény között 2012-ben alakult ki, az együttműködést pedig Zenehídnak nevezték el már az első évben. A két iskola a szatmárnémetiből elszármazott, már több éve Budapesten élő és tanító Literáti Tünde és a Református Gimnázium zenetanára, Higyed Gyöngyi révén talált egymásra és erősödött meg a partnerségi kapcsolat. Az első évben a pestiek jöttek Szatmárnémetibe, utána a refisek látogattak el Budapestre. A diákok között barátságok szövődtek, a közös éneklések mellett pedig a két város megismerése is célja volt a kirándulásoknak.

A Bakáts téri iskola küldöttsége hétfőn érkezett Szatmárnémetibe: 38 diák és 5 kísérő. A szatmárhegyi Helga Winter házban száltak meg, a két iskola V.-VIII. osztályosai pedig a hét folyamán együtt gyakoroltak. A szerdai közös koncertet követően a vendégek kirándulnak egyet a környéken majd pénteken rengeteg élménnyel gazdagodva indulnak majd haza.

Közösen énekelt a két kórus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: