2009-10-04 19:34:37• hírek • Szatmár.ro

Az egyszerűségével lett naggyá

Október 4-én ünnepelték a szatmárnémeti Kis Szent Teréz templom búcsúját. A város dél-keleti részének negyedeit ellátó  plébánia hívei közül minden évben sokan jönnek el a búcsúra, a templom védőszentjét ünnepelni.

Az idén is zsúfolásig telt templomban, paptestvéreinek jelenlétében Ft. Reszler Mihály nagykárolyi főesperes celebrált szentmisét. Prédikációjában a Szent személye kapcsán elmondta: Mindannyiunk számára köztudott, hogy Kis Szent Teréz a hitet a lelki gyermekség útján élte. Lelkiségének ez az újszerűsége, és ezen az úton hív meg bennünket, hogy a tökéletesedés felé haladva eljussunk Isten dicsőségébe.

Kis útról van szó, de ez a kis út, a lelki gyermekség útja, egy vállalkozó út. Nem kedvez a tehetetlenségnek, nem bátorítja a passzív tétlenséget, hanem a hitben való növekedést, az evangéliumi erényekben való megerősödést hirdeti, amelyek az egyszerű, hétköznapi tettekben válnak életté.

Kis Szent Teréz példáját követve nem kell a gyengeségeinket elrejtenünk, elhallgatnunk, hanem elismerve és elfogadva azokat hagyjuk meg Istennek, hogy minden érdemtelenségünk ellenére szerethessen, mert Ő szeretni akar bennünket. (...) Teréz nem vállalkozik nagy dolgokra. Nem tesz erőfeszítéseket az érdemszerzés érdekében, hanem teljesen Istenre hagyatkozik, határtalanul bízva irgalmasságában.

Teréz engedi, hogy Isten irányítsa életét, azzal a meggyőződéssel, hogy Isten Őt olyannak szereti, amilyen, s ez békét ad neki. Teljesen meg van győződve arról, hogy semmit sem kell magunkra alapozni, csak is Istenre. Minden körülmények között határtalan bizalommal kell lennünk Istenhez - emelte ki prédikációjában Ft. Reszler Mihály.


Október 4-én ünnepelték a Kis Szent Teréz templom búcsúját.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: