2015-10-16 17:13:30• hírek • Kocsis Zoltán

Az egyszerű játék lehet a célravezető Pankotán

„Az egyszerű játék ellen néha a legnehezebb megtalálni az ellenszert", jelentette ki Csík Tibor, az Olimpia vezetőedzője a Pankota elleni bajnoki előtt. „Márpedig Pankotán egyszerű játékra lehet számítani', tette hozzá gyorsan.

„Ionut Popa remekül megtalálta a módját, miként igazodjanak a játékosok a körülményekhez. Márpedig a körülmények sajnos nem a legjobbak. A meglehetősén gyenge pálya nem teszi lehetővé a technikásabb, minőségibb játékot", magyarázta a második osztályú bajnokság nyugati csoportjának kilenecedik fordulója előtt Csík, amikor az Olimpia szombaton, a megszokott 11 órai kezdettel Pankotán lép pályára. „Ilyenkor szinte tilos a labdát vezetgetni, technikásabb megoldásokat alkalmazni", vetítette előre a játék jellegét, amelyben bizony a szokottnál is több hosszú átadásra és magas labdákra lehet számítani. „Ismerjük a Pankotát, tudjuk, hogy egyszerű játékot alkalmaznak. Ám néha a legegyszerűbb játék ellen a legnehezebb megtalálni az ellenszert", mondta a Steaua korábbi remek védője.

A Pankota eredményei pedig egyelőre Csík szavait igazolják. Az alig 5500 lakosú kisváros csapata legyőzte a Tatrangot, a Karánsebest, a Kolozsvári U-t és a Miovenit, megosztozott a pontokon a Resicabánya és a Gaz Metan ellen és mindössze két vereséget szenvedett el. Ami viszont érdekes, mindkét vereséget az Olimpia „szomszédai" mérték rá: a Nagybányától és a Nagyváradtól kaptak ki. Főleg utóbbi zakó volt fájó, hisz az elmúlt hétvégén a csőddel fenyegetett Bihar FC-től kaptak ki.

Az Olimpia remekül, két győzelemmel kezdte a szezont, ám az azt követő hat bajnokiból csak egyet tudott megnyerni. Eddigi 11 pontjából viszont hetet idegenben szerzett, Resicabányáról és Kolozsvárról is elhozva a három pontot. Hogy mi lehet ennek az oka?

„Több meccset is egyéni figyelmetlenség miatt veszítettünk el, ami egyértelműen a rutintalanság jele. Az is többször fordult már elő, hogy a cserék döntötték el a meccset ellenünk, ami annak a jele, hogy rövid a kispadunk. Ne feledjük, a mi cseréink rendszerint nagyon fiatal játékosok. Sajnos a nyári pénztelenség is rányomta a bélyegét nyáron a keret kialakítására", mondta Csík.

Jó hír viszont a szakvezető számára, hogy a keretben mindenki egészséges és senki sincs eltiltva. Egy hiányzó azonban biztosan lesz: az edzést csak hétfőn újrakezdő Adrian Salageanu. A több hónapos kihagyás után pályafutását mégiscsak folytató bal oldali játékos a szakmai stábbal közösen döntött úgy: egy hét edzés még kevés a visszatéréshez és a pályáralépéshez.

Az Olimpia a kilencedik, a Pankota pedig a negyedik helyről várja a szombati összecsapást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: