2010-10-12 16:13:43• hírek • impulzus.ro

Az egymilliomodik Logan

A Dacia továbbra is piacvezető Romániában, világviszonylatban növelte eladásait.

Kedden délelőtt a Mioveni-ben található Dacia-gyárban legördült a szalagról egy fehér Logan típusú személyautó, amely azért különlegesebb, mint társai, mert ez az egymilliomodik Logan, amelyet a típus 2004-es bevezetése óta legyártottak. Az autógyár bejelentése szerint ez a szám magába foglalja a klasszikus szedán verziót ugyanúgy, mint az MCV és Pick-Up verziókat, ám a Sandero és a Duster példányai természetesen nem számítódnak bele.

A Gépjárműgyártók és Importőrök Szervezete (Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile) adatai szerint a Dacia a maga 33,6%-os piaci részesedésével magasan piacvezető Romániában. Az idén 22.194 darabot értékesítettek csak az ország határain belül, amellyel szintén listavezető.

Remek adatokat produkált a Renault által 1999-ben átvett Dacia külföldön is, ahol 12,7%-al tudta megnövelni eladásainak számát, ami az idei első hét hónapban 221.092 eladott darabot és 0,6%-os piaci részesedést jelent.

A Dacia modelljei elsősorban Európában népszerű, ahol 20,9%-al tudta megemelni eladásait. Az öreg kontinensen az idei esztendőben 161.317 példány talált gazdára, a Dacia piaci részesedése pedig eléri az 1,7%-ot.

(impulzus.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: