2017-10-20 17:33:47• hírek • Bede Emőke

Kilencedik alkalommal gyúltak ki a szolidaritás és remény gyertyái

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet az elmúlt nyolc évhez hasonlóan idén is megszervezte az „Egymillió csillag” nevű akciót, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kölcsönös segítségnyújtás fontosságára.

A péntek délutáni rendezvényt Nm. Ft. Schönberger Jenő nyitotta meg. Beszédében a rohamos léptekkel közelgő, hideg és sötét télről emlékezett meg az egyházi vezető. A télről, mely sokaknak a reménytelenséget és szükségben szenvedést jelenti. A meggyújtott mécsesek fénye azonban meleget ad és segít elűzni a sötétséget a szegénységben élők mindennapjaiból. A püspök felemelő szavai után örömét fejezte ki, hogy oly sokan eljöttek az Caritas eseményére és tettrekész keresztény hívőként segítenek a rászorulókon.

Schönberger Jenő után a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója szólt az egybegyültekhez. Dr. Láng László arra hívta fel a figyelmet, hogy a segítségre szoruló emberek itt vannak köztünk: a szegények, a fogyatékkal élők, a nehéz sorsú gyerekek. „Az egymillió csillag önök. Mi mindannyian. Nézzünk szét hát a hétköznapi életben és próbáljunk lehetőségeinkhez mérten segíteni embertársainkon” –buzdított mindenkit kölcsönös odafigyelésre és segítségnyújtásra a szervezet igazgatója.

Láng László szavai után kezdetét vette Dula András és Bandula Andor koncerje. A Dinu Lipatti Filharmónia művészei gitár- és hegedűjátékukkal emelték tovább a rendezvény hangulatát. A Caritas önkéntesei eközben forró teát és pogácsát szolgáltak fel a jelenlevőknek, valamint megtekinthető volt az „Ezüst hajjal, arany korban” című kiállítás is. A kiállítás anyagát azok a fotók alkották, melyek az Idősek Világnapja alkalmából kiírt pályázatra érkeztek be.

A koncert és a kiállítás mellett az idelátogatóknak lehetőségük volt mécsesvásárlásra is. Az ebből befolyt összeg a Caritas szociális szolgáltatásaihoz nyújt majd anyagi támogatást. A mécsesek fénye ezáltal valóban reménysugárként ér el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: