2012-01-09 20:06:41• hírek • Póti Orsolya

Az egykori ötletbörzéseket keresi a Hans Lindner Alapítvány

A Szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány képviselői január 9-én sajtótájékoztató keretében számoltak be az elmúlt év eredményeiről és az idei terveikről. A beszámolóból kiderült: idén immár kilencedik alkalommal szervezik meg a Jointech elnevezésű ötletbörzét, és azt is kiderítenék, hogy az egykori résztvevők hogyan használták fel a rendezvény során szerzett tudást és mivel foglalkoznak jelenleg.

Évértékelő sajtótájékoztatót tartottak hétfő délután a Szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány képviselői. A 15 éve működő szervezet tevékenységi köre igen összetett: karitatív tevékenységek és oktatóprogramok keretében számos képzésre, akcióra kerül sor.

Koczinger Tibor, az alapítvány elnöke elmondta: bár a szervezet több pályázatot is megnyert, azonban a költségek meghatározó részét a németországi Lindner család nyújtja.

"Az adók két százalékának gyűjtése során a 2011-es év folyamán rekordot döntöttünk: összesen 107.000 lejt utaltak számlánkra a lakosok. Munkakeresés terén 300 személynek nyújtottunk segítséget, és 120 diáknak szerveztünk idegennyelvi tábort." - magyarázta Koczinger.



Az idei tervek között egy nemzetközi projekt szerepel, melynek keretében az alapítvány magyarországi és ukrajnai partnerekkel közösen szélesítené a fiatalok munkába állását segítő kezdeményezését.

Cristina Tulba, a Reménysugár program felelőse beszámolt az elmúlt év eredményeiről. A program célja a a daganatos betegségben szenvedő gyermekek illetve családjaik problémájának enyhítése.A szervezetnek többek között sikerült hozzájárulnia a kolozsvári gyermekonkológia műszerparkjának fejlesztéséhez.

A Jointech programról Alexandra Pop számolt be a sajtó képviselőinek. Az ötletbörzét idén immár kilencedik alkalommal szervezi meg az alapítvány olyan középiskolás diákoknak, akik szívesen kipróbálnák jártasságukat a vállalkozás, menedzsment terén. Tavaly mintegy 240 személy - tanár és diák - vett részt a népszerű programban, és idén is várják jelentkezőket.

A program vezetői a IX. Jointech megszervezése emellett megkeresnék azokat, akik egykor részt vettek az ötletbörzéken. A régi játékosokkal való találkozás célja az lenne, hogy a szervezet önkéntesei felmérjék a résztvevők mennyire sikerült felhasználni a játék során szerzett tudást. Az alapítvány várja a Jointech minden korábbi résztvevőjének jelentkezését! Jelentkezni lehet e-mailben (office@fundatiahanslindner.ro), telefonon (0361-4040470), vagy a szervezet székhelyén, a Ceahlaului utca 38 szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: