2017-06-27 13:07:47• hírek • Kocsis Zoltán

Az egykori közönségkedvenc a vasutasok 11. új igazolása

Jelentősen átalakult kerettel indulhat harcba a bajnoki címért a Kolozsvári CFR, amely a siker érdekében még a vezetőedzőt is beáldozta. Kedden a nyár 11. igazolását is bejelentették. A többiekkel ellentétben azonban a szerzemény nem nevezhető újnak.

Az argentin Emmanuel Culio ugyanis hat év után tér vissza a „kincses város” csapatába. A történelmi, Roma elleni idegenbeli Bajnokok Ligája csoportmeccs két góljának szerzője 2011-ben, négy év után hagyta el a vasutasokat. A Galatasaray akkor két millió eurót fizetett érte, ám ott nem sok szerepet kapott. Játszott a török élvonalban a Ordusporban és a Mersin Idmanyurduban, a spanyol élvonalban a Las Palmasban, a spanyol második osztályban, a Deportivo La Corunában, a Las Palmasban, a Zaragozában és a Mallorcában, valamint az Egyesült Arab Emírségekben, az Al Wasl-ban. A 33 éves középpályás legnagyobb sikere a Las Palmasszal való feljutás volt az élvonalba, amelyből oroszlánrészt vállalt. A török élvonalban 76 meccs 13 gól, a spanyol Primera Divisionban 12 meccs, a Segunda Divisionban 96 találkozó és 6 gól a mérlege.

Tapasztalat hiányával nem vádolhatjuk tehát Culiót, és ez igaz a többi új szerzeményre is. Dan Petrescu nem hazudtolja meg magát, ő szeret a rutinra építeni. A CFR leigazolta ugyan a román utánpótlásválogatott Yasin Hamidot, a román anyától és szudáni apától származó 17 éves tehetség és a Clinceni-től elcsábított Marius Coman (20) az egyedüli, aki nem töltötte még be a 26. (!) életévét. Érkezett ugyanis a spanyol Pelayo (26) a spanyol harmadik osztályú Elchétől, Alexandru Vlad (27) az ukrán Dnyepr Dnyepropetrovszktól, a bosnyák Sasa Balic (27) az FK Szarajevótól, a kongói Jeremy Bokila (28) a török Akisasportól, a spanyol Urko Vera (30) a spanyol harmadik vonalban szeerplő Mirandestől, Srdjan Luchin (31) a Levszki Szófiától, a brazil Paulo Vinicius (32) a ciprusi Apollon Limasszoltól és Ovidiu Hoban (34) az izraeli bajnok Hapeol Beer-Shevától.

Természetesen népes a távozók névsora is. Ionut Larie (30) a FCSB-ben, az egykori gólkirály, a Szilágysomlyón született Liviu Antal (28) a litván Zalgirisben, a horvát Tomislav Sorsa (28) Eszéken folytatja, míg a másik horvát, Tomislav Gomelt (22) kölcsönszerződése lejártával visszatér az olasz második vonalban szereplő Barihoz. Rajtuk kívül távozott a spanyol Tiago Lopez (28) és Juan Carlos (26), a horvát Dino Spehar (23), a kapus Cosmin Vatca (35), a házi gólkirály Cristian Bud (32), továbbá Andrei Muresan (31), Andrei Tincu (32) és Dan Roman (31). A másik hálóőr, Traian Marc (34) pedig befejezte a pályafutását.

A román élvonalbeli bajnokság július közepén kezdődik, az átigazolási időszak pedig augusztus utolsó napjáig tart, úgyhogy további változások bőven várhatóak. A kolozsváriak pedig az új szezonban a bajnoki címet tűzték ki célul. Ennek érdekében beáldozták Vasile Miriuta vezetőedzőt, aki tavaly bizonyította: képes várat építeni szerény keretből is. Helyére Dan Petrescut ültették, aki annó az Urziceni-el már felért egyszer a csúcsra. Kolozsváron hasonló eredményt várnak tőle.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: