2013-12-30 14:22:12• hírek • Kocsis Zoltán

Az egyik legnagyobb moldvai cigicsempész akadt fenn Peténél

Az egyik legnagyobb moldvai cigarettacsempész akadt a hatóság hálójába szombat délután a petei határátkelőnél. Az országot elhagyni készülő Dan Azamfirei két hónapnyi bujkálás után bukott le.

Dan Azamfirei december 28-án, szombaton 16.00 óra körül érkezett meg a határátkelőhöz és szerette volna elhagyni az országot. Az okmányait ellenőrző határőröknek feltűnt azonban, hogy a 30 éves férfi ellen 29 napos előzetes letartóztatási parancs van érvényben. A férfit azonnal őrizetbe vették és a hétvége során át is szállították Suceavába.

A Botosani megyei Dan Azamfirei alapította és működtette az egyik legnagyobb cigarettacsempész-bandát Moldvában. Becslések szerint csak az év eleje óta közel 600.000 doboz dohányárút hozott be illegálisan Romániába Moldovából. A bűnszervezetét október elején számolták fel, ő azóta bujkál. Akkor a hatóság emberei húsz személyt vettek őrizetbe. A szervezet kiterjedtségéről sokat elmond, hogy egy határőr, valamint Paltinis liberális polgármestere, Costel Ramanescu is a tagok között volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: