2014-06-23 22:14:45• hírek • MTI

Hollandia első, Chile második

A holland válogatott 2-0-ra legyőzte a továbbjutását hozzá hasonlóan már korábban bebiztosító chilei csapatot a harmadik fordulóban, így százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az első helyet a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B csoportjában. Az első két meccsét elveszítő Spanyolország 3-0 arányban legyőzte Ausztráliát, így három ponttal, csoportharmadikként búcsúzik a címvédő.

Hollandia és Chile a továbbjutást már korábban kiharcolva óvatosan kezdte a mérkőzést, egyik fél sem mozgósított túl nagy energiát és nem vállalt fel kockázatot a gólszerzés érdekében. Így jobbára eseménytelenül telt el az első játékrész, bár a holland támadások valamelyest veszélyesebbek voltak, mint a chilei akciók.

A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események, mígnem vezetést szerzett a valamivel továbbra is aktívabb Hollandia. A 77. percben Janmaat jobb oldali beadására a csereként beállt Fer érkezett a legjobb ütemben és hét méterről védhetetlenül a bal sarokba fejelte a labdát.

Chile ezt követően sem tudott újítani, sőt egy szöglet utáni gyors ellentámadásból még egy gólt kapott - Robben bal oldalon lefutotta védőjét, majd középre tálalt, a hosszú saroknál érkező Depay pedig három méterről a kapuba lőtt - , így végleg eldőlt a mérkőzés három pontja, egyben a csoportelsőség.

A másik mérkőzésen az ausztrálok kezdtek élénkebben, többször el is jutottak a spanyol kapuig, a címvédő csapat azonban később fokozatosan átvette az irányítást. A játékrész közepén már jórészt az történt a pályán, amit a spanyolok szerettek volna, az ausztrálok ekkor alig jutottak túl a felezővonalon. A hajrához közeledve a spanyol gólrekorder David Villa szép mozdulattal juttatta vezetéshez csapatát, egyúttal 59-re növelte a válogatottban elért találatainak számát. A 100. válogatottságát ünneplő Iniesta passzával Juanfran futott le az alapvonalig a jobb oldalon, majd középre adott, az ötösnél érkező David Villa pedig jobb sarokkal a kapuba továbbított.

A fordulást követően jó darabig nem történt említésre méltó esemény, a mezőnyben folyt a játék, helyzet alig alakult ki. A félidő közepén aztán Iniesta ugratta ki a 16-os bal oldalán Torrest, aki jobbal eltekerte a labdát a kapujából kilépő Ryan mellett. A hajrában Fabregas ívelt Juan Mata elé, a támadó az ötös jobb sarkáról az ausztrál kapus lába között gurított a hálóba, beállítva a 3-0-ás végeredményt. A címvédő így két vereség után harmadjára magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott.

A hollandok az A csoport második helyezettjével, míg a chileiek a győztesével találkoznak a nyolcaddöntőben.

B csoport, 3. forduló:
Hollandia-Chile 2-0 (0-0)
gólszerző:
Fer (77.), Depay (92.)
Hollandia: Jasper Cillessen - Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Daley Blind - Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong, Dirk Kuyt (Terence Kongolo, 89.) - Wesley Sneijder (Leroy Fer, 75.) - Arjen Robben, Jeremain Lens (Memphis Depay, 70.)
Chile: Claudio Bravo - Gary Medel, Francisco Silva (Jorge Valdivia, 70.), Gonzalo Jara - Mauricio Isla, Charles Aránguiz, Marcelo Díaz, Eugenio Mena - Felipe Gutiérrez (Jean Beausejour, a szünetben) - Eduardo Vargas (Mauricio Pinilla, 81.), Alexis Sánchez

Spanyolország-Ausztrália 3-0 (1-0)
gólszerzők:
Villa (36.), Torres (69.), Mata (82.)
Spanyolország: Pepe Reina - Juanfran, Raul Albiol, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso (David Silva, 83.), Koke - Santi Cazorla (Cesc Fabregas, 68.), Andres Iniesta, David Villa (Juan Mata, 56.) - Fernando Torres
Ausztrália: Mat Ryan - Ryan McGowan, Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson - Matt McKay, Mile Jedinak, Oliver Bozanic (Mark Bresciano, 72.) - Mathew Leckie, Adam Taggart (Ben Halloran, a szünetben), Tommy Oar (James Troisi, 61.)

A csoport végeredménye: A. Hollandia 9 pont, 2. Chile 6 p., 3. Spanyolország 3p., 4. Ausztrália 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: