2007-12-07 11:24:45• hírek • Szatmar.ro

Az egyház nélkül

mitt_romneyA mormon vallású republikánus elnökjelölt, Mitt Romney szerint, egyháza kimarad a döntéshozatalból.
Mitt Romney, a republikánus párt mormon vallású elnökjelölt-jelöltje azt ígéri, sem egyháza, sem más egyház vezetői soha, semmiféle befolyással nem lesznek az elnöki döntésekre.
 
Nem a mormon egyház fogja irányítani Amerikát, ha én leszek az elnök - fogalmazott Mitt Romney, a republikánus párt egyik elnökjelölt-jelöltje. Romney a texasi, idősebb George Bushról elnevezett elnöki könyvtárban mondott beszédet, amelyet itt, az Egyesült Államokban óriási várakozás előzött meg és óriási figyelem kísért. 
A volt massachusettsi kormányzó ugyanis mormon. S erre a vallásra még a hiteknek ebben a szabad hazájában is meglehetős gyanakvással tekintenek, különösen az evangéliumi keresztények, akik a republikánusok fő szavazóbázisát jelentik. Romney most megnyugtatni igyekezett a kétkedőket és a gyanakvókat. Leszögezte: ő is abban hisz, hogy Jézus Isten fia, bár a Bibliát az ő vallása sok tekintetben másként értelmezi.
De: "biztosíthatom önöket, hogy sem az én egyházamnak az elöljárói, sem más egyház vezetői soha, semmiféle befolyással nem lesznek elnöki döntésekre. Az ő kompetenciájuk csakis az egyházi ügyekre terjed ki, és a nemzet ügyeire nem" - fogalmazott Romney. Fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy jelöltségét, s egész politikáját nem a vallása határozza meg, s szerinte a jelöltet amúgy sem a vallás alapján kell megválasztani, igaz, elutasítani sem szabad a vallása miatt.

A beszéd után a mormon egyház közleményt tett közzé, s ebben kifejtette, hogy az egyház, a hagyományaihoz híven, politikailag mindig is semleges volt és marad, s ezért hát Romney jelöltségét nem támogatja, de nem is utasítja el.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: