2014-04-09 16:21:35• hírek • Czinzel László

Az egészségükért futottak szerda reggel a kölcseysek

A rendhagyó iskolai hét keretében szerda reggel közel 150 diák kezdte a napot egy kis kocogással.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszervezete a Köfedisz az Iskola másként címet viselő rendhagyó iskolai hét keretében szerda reggelre egy igazán mozgalmas programot szervezett a diákoknak: kocogást a friss levegőn. Sokan mondogatják, hogy a gyerekeket ki sem lehet robbantani a számítógép elől, nem rajonganak a friss levegőn végzett tevékenységekért. Nos, ezekre az állításokra szerda reggel közel 150 kölcseys cáfolt rá.

A "Futás az egészségért" program szervezői jól tudják: a legalább húsz percig tartó kocogás testi-lelki harmonizáló folyamatokat indít meg, beindul az örömhormon termelése, aktivizálódnak az immunfolyamatok és csökken a stressz. A Szamos-töltésen kocogó diákok a saját bőrükön is jól érzékelték, hogy mennyi pozitív élettani hatása van a futásnak.

A diákokat egyébként az iskola legendás tornatanára és atlétika-edző, Filip Zoltán vezette a szerda reggeli edzésen. A tanár megjegyezte: örömteli volt látni, hogy ilyen sokan válaszoltak a hívó szóra és kocogták végig a távot.

"Olyasvalamit szerettünk volna szervezni, ami új, nem volt még rá példa és ami megmozgatja az embereket. Ez sikerült! Majdnem 150-en gyűltünk össze és kezdtük együtt, kellemes, családias hangulatban a napot" - mondta a Szatmár.ro-nak Dobai Bernadett, a Köfedisz elnöke.

Együtt edzettek a kölcseysek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: