2013-05-22 11:53:22• hírek • Szatmár.ro

Az egészségügy-minisztérium tartaná a közbeszerzést

Az Alkotmánybíróságon támadja meg az RMDSZ azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely az Egészségügyi Minisztérium hatáskörébe helyezné vissza a közbeszerzési folyamatok lebonyolítását.

„Az RMDSZ nem ért egyet a 71/2012-es sürgősségi kormányrendelet törvényi szintre való emelésével, hiszen mi 23 éve azért harcolunk, hogy egyre több közszolgáltatást decentralizáljunk az önkormányzatok felé. Az RMDSZ-nek 2010-ben sikerült megvalósítania a kórházak decentralizációját, melyet most a Kormány újból központosítani szeretne" - nyilatkozta Kereskényi Gábor parlamenti képviselő. Hozzátette, ez azt jelenti, ha az egészségügyi tárca egy egészségügyi beruházást csupán 10%-kal támogatja, már ő szervezi a licitet, nem a helyi önkormányzat.

„Elfogadhatatlan, hogy a helyi közösség pénzügyi forrásaiból a szakminisztérium szervezzen közbeszerzési eljárást. A helyi közösség által befizetett adókból kialakított prioritások felállítása a helyi közösség vezetőinek a hatásköre kell legyen. Ezzel a veszélyes precedenssel a kormány vissza akarja fordítani a decentralizációs folyamatot" - hangsúlyozta Kereskényi.

Az RMDSZ a többi ellenzékben lévő párttal együttesen az Alkotmánybíróságon támadta meg a törvényjavaslatot és abban a reményben, hogy olyan döntés születik, amely továbbra is a decentralizáció elvét támogatja és nem a központosítást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: