2011-12-14 13:54:30• hírek • Szatmár.ro

Az egészségügyminiszter óvatosságra int!

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy nincs semmilyen jogi alapja azoknak az ajánlatoknak, amelyeket a magukat az egészségügyi reform ügynökeinek nevező személyek tesznek, egészségügyi biztosítást javasolva. A szaktárca tudomása szerint, az említett ügynökök tetemes jövedelmet ígérnek, ha a megkeresett személyek csatlakoznak egy adott magánbiztosítóhoz. Ennek az ajánlatnak azonban nincs semmilyen jogi alapja.

„Az utóbbi napokban aggasztó jelenségre figyeltünk fel, amely a törvényesség határán működik. Egy piramisjátékhoz hasonló, amely a magánbiztosítókhoz való jövőbeni csatlakozást igéri. Felhívom a figyelmet, hogy az egészségbiztosításokra vonatkozó törvénykezés nem változott meg. Bármilyen változást közzé fognak tenni az illetékes intézmények, hogy a lakosság pontosan és helyesen értesüljön, hogyan lehet részese a magánbiztosítási rendszernek" - nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter.

A biztosítottaknak tudniuk kell, hogy veszélyes az engedély nélkül működő ajánlattévő cégeknek kiszolgáltatni személyes adatokat, és hogy a magukat brókereknek nevezők által összeállított listáknak nincs semmilyen jogi értéke.

Az egészségügyi reformra vonatkozó törvény tervezetén jelenleg dolgoznak a szakemberek. Amint a tervezet véglegessé válik és a biztosítási rendszer változása körvonalazódik, az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közvitára bocsátja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: