2020-04-30 09:52:48• hírek • Agerpres

Az egészségügyi rendszerre is fordíthatják a járvány idején kirótt bírságokból befolyó pénzt

Az egészségügyi rendszerre is fordíthatják a katonai rendeletek előírásainak be nem tartása miatt kirótt bírságokból befolyó összegeket - nyilatkozta szerda este a belügyminiszter.

Marcel Vela szerint a szükségállapot kihirdetése óta 290 000 ilyen bírságot róttak ki országszerte, összesen 570 millió lej értékben.

"Beszéltem a miniszterelnökkel és megtaláljuk a megfelelő keretet arra, hogy ezt a pénzt a sebezhető csoportokra és az egészségügyi rendszerre fordítsuk" - fogalmazott. A tárcavezető ugyanakkor nyomatékosította, hogy a bírságokból befolyó pénz "nem a minisztériumhoz vagy a kormányhoz", hanem a helyi hatóságokhoz kerül, nekik kell majd a közegészségügyi rendszer felé irányítaniuk azt.

Április elején a kormány egy sürgősségi rendelettel jelentősen növelte a katonai rendeletekbe foglaltak be nem tartásáért járó bírságokat. Az új szabályozás szerint a büntetések minimális összege az eddigi 100 lejről 2000 lejre nőtt, a bírság felső határa pedig 5000 lejről 20 000 lejre emelkedett. Jogi személyek esetében 10 000 lejtől 70 000 lejig terjedő büntetés szabható ki a kijárási korlátozások be nem tartásáért.

A jogszabály értelmében ugyanakkor a bírság 15 napon belül való kifizetése esetén felére csökken a befizetendő összeg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: