2008-08-29 11:58:00• hírek • Szatmár.ro

Az egészségügyi felmérések eredményei

Az egészségügyi miniszter, Eugen Nicolaescu, a program elindítása után egy évvel, most nyilvánosságra hozta a lakosság egészségügyi felméréseinek eredményeit.

A kimutatások szerint több, mint 4 millió román lakos rendelkezik megbetegedési kockázatokkal. A leggyakoribb betegségek pedig a cukorbetegség, a szív és érrendszeri betegségek, illetve a daganatos betegségek.

A kivizsgáltak 37%-ának, azaz 4.114.969 lakosnak vannak betegségre jellemző tünetei. Megyékre osztva Kolozs (53%), Ilfov (45%) és Szeben (44%) megyékben volt fellelhető a legtöbb olyan személy, akik a betegség kockázatával rendelkeznek.

A lakosság körében a legelterjedtebb betegségnek a cukorbetegség számít. 3.323.156 román lakosnak, ami a kivizsgáltak 30%-ával egyezik meg, van hajlama erre a betegségre. Hasonlóan nagy az arány a szív és érrendszeri betegségek esetében, amelyre a kivizsgáltak 8%-nak, vagyis 800 ezer lakosnak van hajlama. További 6% pedig félő, hogy valamilyen daganatos betegségben fog szenvedni.

A lakosság egészségügyi felmérésének programjában 11 millió román lakos vett részt. Az egy évig tartó program június 30.-án ért véget, de az egészségügyi miniszter elmondása szerint a kivizsgálások ez év végéig fognak tartani.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: