2010-05-07 11:44:30• hírek • Szatmár.ro

Az egészségügyi ápolókat ünnepelték

A megfelelően képzett és kellő létszámú szakdolgozó megléte az egészségügyben pénzt és életeket menthet, miközben az ápolói létszámhiány világszerte a kritikushoz közelít.

Számos bizonyíték alátámasztja, hogy a létszámhiány miatt nő a kórházi kezelés hossza, a halálozás, valamint a megelőzhető, nemkívánatos események száma. Nincs tehát kétség: az egészségügyi szakdolgozók megfelelő  létszáma a megoldás kulcsa.

Az Ápolók Nemzetközi Napján  az ápolók azért emelik fel a hangjukat, hogy az eddigieknél nagyobb figyelmet - lehetőleg szabályozott keretek között - fordítsanak az emberi erőforrás tervezésére és az ápoló-beteg arány meghatározására az egészségügyi szektorban.

Többek között erről a kérdésről is szó esett pénteken délelőtt tíz órától a Szatmár Megyei Tanács gyűléstermében tartott ünnepséggel egybekötött konferencián, amelyet az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából szerveztek.

A rendezvényen az első  sorokban foglaltak helyet a Szatmár megyei egészségügyi intézmények igazgatói, ápolók, valamint megyénk neves közéleti személyiségei, akik rövid ünnepi beszédükben köszöntötték az ünnepelteket.

Az ünnepi beszédeket követően pedig megkezdődött az Ápolók Napjának idei konferenciája, amelyen különböző előadásokat hallgathattak meg a résztvevők többek között a krónikus betegek kezeléséről, az otthoni beteggondozásról, az epilepsziáról valamint a májbetegségek gondozásáról.


Teltházas volt az előadássorozat Szatmárnémetiben
Teltházas volt az előadássorozat Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: