2011-08-19 19:37:42• hírek • Szatmár.ro

Az egészséges életmód kialakítása a legfontosabb

Nem könnyű feladni rossz szokásainkat és lemondani kedvenc ételeinkről, és a kényelemről, bár tudjuk, hogy az egészséges életmód feltétele a mértékletesség, és az, hogy leküzdjük a kísértést. A Korall Klinika egyik tapasztalt belgyógyásza Dr. Zagyva Miklós beszélt a Szatmár.ro-nak kezelési módszereiről, illetve arról, hogy mennyire fontos az egészsége életvitel kialakítása.

Manapság szinte mindenhol az egészséges életmódról, a helyes étkezési szokásokról hallunk. Bár meghallgatjuk a tanácsokat, és egyet is értünk a módszerek jótékony hatásával, de sajnos nem mindig tartjuk be ezeket.

Mint tudjuk a belgyógyászat az emberi test belső szerveinek gyógyításával foglalkozó orvosi szakterület. Belgyógyászati betegség esetén feltétlenül ajánlott az összes rizikófaktor felderítése és azok pozitív befolyásolása. Szakszerű kezeléssel sok belgyógyászati betegség szövődményei megelőzhetők.

Dr. Zagyva Miklós több, mint negyven éve dolgozik belgyógyászként, és ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot sikerült felhalmoznia. A Korall Klinikán egy éve várja pácienseit, ahol optimális környezetben tudja elvégezni az általánosabb vizsgálatokat és feltárni a problémák okát.

Dr. Zagyva elmondása szerint rendkívül fontos, ha a beteg kibeszéli magát, részletesen és értelmesen elmondja milyen panaszai vannak, hiszen ezáltal az orvos konkrét irányba tud tájékozódni.

„Egy belgyógyásznál nagyon fontos a beszélgetés, ugyanis az emberek többsége, hamarabb válassza a gyógyszeres kezelést, minthogy elmondja részletesen mi is probléma. Ez a kitárulkozás azért is fontos, mert a panaszok nem mindig jelentenek betegséget, hanem lehetnek működési zavarok, amelyeket fölösleges gyógyszerekkel kezelni." - magyarázta a szakorvos.

A Korall Klinika belgyógyásza szerint vidékünkön rendkívül egészségtelen az életvitel, főként az étkezés, és ez az egészségtelen életmód, a sok stressz is befolyásolja a sok szervezet legyengülését, a betegségek kialakulását.

„Ha valaki betér hozzám, igyekszem felvilágosítani az egészséges életmód kialakításának fontosságáról, beszélek a mozgáshiány negatívumairól, az étkezési szokásokról és mi több a főzésről is. A probléma azonban az, hogy az itt élők nehezen mondanak le a már megszokott életvitelről, rábólintanak a tanácsaimra, de nem mindig fogadják meg azokat. Ezért is igaz az amit, az egyik író mondott, hogy „könnyebb az embernek a vallását megváltoztatni, mint az étkezési szokásait." - mondta Dr. Zagyva.

A korall klinika általános belgyógyászati szakorvosainak főbb tevékenységei az anyagcsere betegségek, a magas vérnyomás, érelmeszesedés diagnosztikája és kezelése, az emésztőszervi panaszok okának feltárása, a vérszegénység okának kivizsgálása és kezelése, valamint a túlsúly és az elhízás okának kiderítése.

Ha kíváncsi, hogy mit tartalmaz a belgyógyászati vizsgálat, látogassa meg a Korall Klinika oldalát. További információért forduljon a Korall Klinikára, az Eroii Revolutiei tér 22. szám alá.

Dr. Zagyva Miklóssal beszélgettünkDr. Zagyva Miklóssal beszélgettünk

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: