2013-10-16 17:38:32• hírek • Szatmár.ro

Az ég is sírt, amikor a kis Vivient temették

A Rodnei utcai görög-katolikus temetőben helyezték örök nyugalomra a 10 éves Dragos Vivien holttestét.

Rokonok, barátok, egykori iskolatársak, de politikusok, intézményvezetők is részt vettek a mindössze 10 évesen erőszakos halált halt Dragos Vivien szerdai temetésén. A Rodnei utcai görög-katolikus temető ravatalozója és annak előtere teljesen megtelt gyászolókkal, akik a szakadó eső elől kerestek menedéket. Könnyel telt szemek, a kislány halálába beletörődni nem tudó hozzátartozók kísérték az élettelen testet a sírhoz.

Dragos Vivienről először akkor hallott Szatmárnémeti lakossága, amikor képével teleragasztották a várost - a kislány ugyanis október 6-án eltűnt. Civil szervezetek képviselői, a rokonság és a rendőrség is kereste a kiskorút, akire egyébként nem volt jellemező a csavargás. Bár a Toamnei utcai szociális lakások egyikében lakott nővérével, annak gyermekeivel és élettársával. A szegénység ellenére az iskolában jól - életkörülményeihez mérten kitűnően - teljesített. Több egyházi civil szervezet is segítette étellel, ruházattal a gyermeket.

Október 11-én aztán fény derült Vivien eltűnésének körülményeire: nővérének 23 éves élettársa magával csalta a Kubik-tó partjára, ahol egy kalyibában megerőszakolta, majd meggyilkolta őt. A gyilkos napokon keresztül aktív résztvevője volt az eltűnt gyermek keresésének, együttérzést mutatva a család tagjaival.

Az azóta eltelt napokban érdekes információk jelentek meg a gyilkossal kapcsolatban. Boca Florin rendőrnyomozó az egyik helyi televízió stúdióműsorában elmondta, Vivien nővére alig 13 éves volt, amikor a Maros megyéből származó Ovidiu Detesan teherbe ejtette. Noha Romániában törvény mondja ki, hogy amennyiben kiskorú ad életet gyereknek, azt a kórháznak jelentenie kell a rendőrségnek, mivel 15 évnél fiatalabb személlyel elkövetett szexuális kapcsolat bűncselekménynek számít.

A kórház azonban elmulasztotta jelezni az esetet. A rendőrség csak akkor került kapcsolatba a pedofillal, amikor a még mindig kiskorú Edina immár második gyerekét is világra hozta. Ekkor a rendőrség elindította a büntetőjogi eljárást, ám az valamilyen oknál fogva elakadt a törvényszéken. „Meg is lepődtünk, amikor utánanéztünk, ki is ez a Detesan és erkölcsi bizonyítványában az állt: büntetlen előéletű”, mondta a nyomozó.

Dragos Vivien temetése

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: