2012-05-06 20:45:03• hírek • Póti Orsolya

Az édesanyákat köszöntötték a művészetis diákok

Blatniczki Dóra ez alkalommal  Csoóri Sándor
Blatniczki Dóra ez alkalommal Csoóri Sándor "Anyám fekete rózsa" című költeményét adta elő.

Május 6-án a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum dísztermében anyák napi műsort tartottak. A közönség főként anyák napi verseket és Chopin-zongoraműveket hallhatott a diákok előadásban.

„Anyám fekete rózsa" címmel került sor zenés verses összeállításra vasárnap délután Manfrédi Annamária zongoratanárnő és Kovács Éva, Poór Lili Díjas színművésznő rendezésében. A műsor keretében a szatmárnémeti művészeti líceum diákjai versekkel és zongoradarabokkal köszöntötték a jelenlévő édesanyákat és nagymamákat.

Elsőként Stier Alma-Beatrix Bartók este a székelyeknél című művét adta elő zongorán, majd Nagy Helga szavalatában hangzott el Dsida Jenő Édesanyám című verse. Továbbá zongorán Chopin-művek csendültek fel: Bauer Nóra egy Mazurkát adott elő, Blatnicki Dóra G moll Polonézzel köszöntötte a közönséget, Higyed János Bence egy Nocturne-t, majd egy Walzert játszott, Stier Alexa is Chopin-darabokkal lepte meg a hallgatóságot, Mitrasca Rebeca Astrid pedig szintén a lengyel zongora-virtuóz egyik Polonézét adta elő.

A zongorajátékok között egy-egy vers is elhangzott Kovács Éva tanítványainak előadásban. Maroscsák Dániel Az én anyukám című költeményt szavalta, Tóth Rudolf a Kései siratóval köszöntötte az édesanyákat, Lukács Abigél pedig nem csak az anyukákat, hanem a nagymamákat, a dédnagyanyákat, az üknagymamákat, a szép-nagymamákat és az ónagymamákat is köszöntötte Bartos Erika Anyák című versével.

Gyöngyösi Márk és Deszti Rafael közösen adták elő Devecseri László Édesanyák köszöntése című versét, végezetül pedig Blatniczki Dóra előadásában hangzott el Csoóri Sándor Anyám fekete rózsa című költeménye. A rendezvény záróakkordjául a diákok egy-egy szál virágot nyújtottak át az édesanyáknak és a nagymamáknak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: