2013-05-07 12:09:47• hírek • Póti Orsolya

Az édesanyákat köszöntötték a Láncos templomban

Május 7-én a Láncos templomban szavaltak és énekeltek a Szatmárnémeti Református Gimnázium előkészítő osztályos diákjai.

Az édesanyákat köszöntötte versikékkel és énekekkel a Református Gimnázium 13 előkészítő osztályos diákja május 7-én, kedd délelőtt, az áhítat után. A diákok műsora előtt Ilonczai Zsombor iskolalelkész emlékeztette az iskolaközösséget arra, hogy május 5-én, vasárnap az édesanyákat ünnepeltük és gondoskodásuk, szeretetük iránti hálánkat fejezhettük ki.

A Refi előkészítősei lelkesen adták elő az édesanyáknak szánt verseket és dalocskákat tanítónénijük irányításával, a 15 perces műsor után pedig mindenki átvonult az iskolába.

Szilágyi Éva igazgatónő bemutatta az „Az én édesanyám" címmel, az ovisoknak, előkészítő és első osztályosoknak, illetve a V-VIII. osztályos tanulóknak meghirdetett pályázatra beérkező rajzokat, amelyeket a tanintézmény dísztermében állítottak ki. A legjobb alkotásokat készítő diákok jutalomban részesülnek - tudtuk meg az igazgatónőtől.

Ezzel párhuzamosan a IX-XII. osztályosok számára is indítottak esszéíró pályázatot az „Ideális szülő" címmel. Erre még május 8-ig várják a diákok írásait, melyekből kiderül, hogy milyennek is képzelik el a középiskolások az ideális családot, mit értenek a szülő fogalma alatt.

Az előkészítősök anyák napi műsorára a díszteremben is sor került május 7-án, kedd délután 17 órától, a műsort követően pedig Boros Imola iskolapszichológus tart előadást.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: