2014-05-16 18:46:23• hírek • Szatmár.ro

Az édesanyákat köszöntötte a Bartók Béla Egyesület

Kulturális műsorral köszöntötték péntek délután az édesanyákat és nagymamákat.

Az egybegyűlteket Bertók Béla, az egyesület elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy a Bartók Egyesület évről évre megemlékezik a hagyományos magyar ünnepekről legyen az Anyák Napja, Újkenyér, Luca-nap, hisz csak úgy építhetünk jövőt, ha múltunkat tiszteljük.

Az édesanyákat és a nagymamákat köszöntötte Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ szatmárnémeti elnöke, aki szerint a Szatmár megyei magyar anyákat illeti a legnagyobb megbecsülés a közösségünk megmaradásában. E közösség hangját pedig Brüsszelbe is el kell juttatni, ezért kell minél több erdélyi magyart bejuttatnunk az Európai Parlamentbe.

A megmaradásért való küzdelemhez kérte az egybegyűltek támogatását Nagy Szabolcs parlamenti képviselőjelölt, aki szerint a május 25-i európai parlamenti és időközi képviselőválasztás kiemelt fontossággal bír a szatmári magyarság szempontjából. A Szatmárnémeti és Szatmár megyei magyarság ugyanis meg fog számláltatni jövő vasárnap és annyian leszünk, ahányan elmegyünk voksolni.

A köszöntőket kulturális műsor követte, amelyen versekkel, dalokkal és tánccal tarkított előadással köszöntötték az édesanyákat. Felléptek az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum kicsi és nagyobb diákjai. Vámfaluból is érkeztek gyerekek, énekelt a Bartók Béla Egyesület kórusa Varga Péter irányításával és fellépett a Református Gimnázium kórusa is, amelyet Higyed Gyöngyi vezetett.

Fellépett a Református Gimnázium kórusa

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: