2013-05-08 13:08:01• hírek • Póti Orsolya

Az édesanyákat köszöntötte a Bartók Béla Egyesület

A Szatmár Megyei Múzeum adott otthont a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület anyák napi előadásának május 7-én. Többek között az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjai szórakoztatták a közönséget.

Szerda késő délután telt ház fogadta a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület tagjait és a szervezet meghívott előadóit, akik az édesanyáknak kedveskedtek egy zenés, verses és táncos összeállítással. Bertók Béla, az egyesület elnökének köszöntője után Blatniczki Cecília tanító és egyesületi tag ismertette az anyák napja történetét és beszélt az ünnep jelentőségéről.

Az ünnepi műsor keretében Kiss Sztefáni lépett színpadra egy dallal gitár kíséretében, majd Blatniczki Dóra szavalta el Csoóri Sándor Anyám fekete rózsa című versét. Olasz nyelvű dalt adott elő Boros Marius énektanár - zongorán kísérte Balaskó Balázs zongoraművész, majd néptáncokat mutattak be a művészeti líceum III. osztályos diákjai.

A műsor keretében népdalokat adott elő Inován Bartók Renáta és Szatmári Elemér a Bartók Béla Népi Zenekar kíséretében, fellépett az Egri Csodaszarvas Néptáncegyüttes, valamint furulyán játszottak a művészeti líceum kisdiákjai Papp-Fehér Olga tanítónő irányításával.

Az említetteken kívül fellépet az egyesület kórusa és citerazenekara, ezután pedig az ombodi hagyományőrző egyesület néptáncosai szórakoztatták a közönséget. Végezetül a művészeti líceum tanulói a Locomotiv GT Neked írom a dalt című slágerét énekelték el a jelenlévőkkel közösen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: