2012-04-05 15:02:03• hírek • Szatmár.ro

Csehi Árpád Nyíregyházán találkozott Seszták Oszkárral

A következő EU-s pályázási periódusra vonatkozó tervekkel kapcsolatban tartottak megbeszélést.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szerdán Nyíregyházán találkozott Seszták Oszkárral, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökével. A találkozó célja a 2014-2020-as periódusra szóló határon átívelő, Román-Magyar pályázatokkal kapcsolatban a prioritások meghatározása volt.

Tudvalevő, hogy a két megye vezetősége különösen jó kapcsolatot ápol, hiszen sok közös projektet sikerült már eddig is megvalósítaniuk az előző EU-s pályázati periódusban is. Szinte minden területet érintett a két megyei tanács közötti együttműködés, a leglátványosabb talán a nemrég átadott felújított műtőkkel kapcsolatos pályázat volt. Az ünnepélyes átadáson akkor Seszták és Csehi is hangsúlyozta: kölcsönösen jó partnerre találtak, s a közös projektek nagyban hozzájárulnak a két megye fejlődéséhez.

A két megye kilenc nagyszabású projektet bonyolított már le közösen, az összértékük pedig meghaladja a 10 millió eurót. További öt közös projekt van letéve az Európai Unióhoz, ezek összértéke is meghaladja a 10 millió eurót. 

A szerdai találkozón megállapították, hogy a 2014-2020-as pályázási periódusban elsősorban az infrastrukturális fejlesztésekre helyezik majd a hangsúlyt, de pályáznak majd új munkahelyek teremtésére, kis- és középvállalkozások támogatására, a turizmus és az ökoturizmus lehetőségeinek kiaknázására is. A tervek között szerepel továbbá a természeti erőforrások, a zöld energia kihasználása is, mint például a termálvíz hasznosítása különböző területeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: