2012-02-08 15:57:00• hírek • Póti Orsolya

Az ebédlő és a konyha felújítására szánnák az RMDSZ farsangi bál bevételét

Jótékonysági farsangi bált szervez a szatmári RMDSZ, melynek bevételét teljes egészében a Kölcsey Ferenc Főgimnázium javára ajánlják fel. Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője arról nyilatkozott, hogy milyen fejlesztésekre fordítanák az összeget.

Február 17-én farsangi mulatságnak ad otthont a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ebédlője. A rendezvény a városi RMDSZ jóvoltából jön létre, és ennek bevétele a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kasszáját gyarapítja majd.

Bár a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége sikeresen megbirkózott a költözés során fellépő problémákkal, még mindig van mire befektetni, és még javában akad fejlesztésre szoruló terület a közel száz éves épületben.

A városi RMDSZ által megrendezésre kerülő farsangi bál egy újabb reménysugár a kölcseysek életében, hiszen a mulatság bevételéből újabb fejlesztésekbe fektethet be az iskola vezetősége.

„Nagyon sok helye lenne az összegnek, de a legkomolyabb problémákat helyezzük előtérbe. - nyilatkozta Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője. - Elsősorban az ebédlő berendezésére fektetjük a hangsúlyt, ugyanis székekre és asztalokra lesz szükségünk. A jelenleg használt padokat a Véndiákszövetség bocsátotta rendelkezésünkre. A konyha is fejlesztésre szorul, hiszen még szükségünk van bútorzatra, edényekre ahhoz, hogy itt történjen az ebéd elkészítése. A konyha berendezésére a vásárosnaményi önkormányzattól is kapunk támogatást, azonban ez nem fedez mindent." - magyarázta Pataki.

Az ebédlő számos rendezvénynek adhat otthont

Az említett problémákon kívül még számos tennivaló van a tanintézményben. Jelentős beruházás lenne az iskolaudvar rendbetétele, fásítása, valamint egy kültéri olvasóhelyiség kialakítása; a díszterem berendezése, a pince kialakítása a színjátszókör számára, és nem utolsó sorban a multimédia terem felújítása, melyre valószínűleg csak nyáron kerül sor. Az iskola vezetősége tervezi egy újabb informatika laboratórium felszerelését, egy másik multimédia terem berendezését, valamint egy lelki-sarok kialakítását a vallástanárok számára.

Az RMDSZ farsangi mulatságára február 17-én, pénteken 21 órától kerül sor. A mulatságon kötelező a jelmezviselés, de természetesen azok sem kell kétségbe essenek, akik jelmez nélkül érkeznek, a helyszínen ugyanis ők is hozzájuthatnak álarchoz.

A hangulatot jelmezverseny, karaoké és egyéb meglepetések fokozzák majd, így méltóképpen búcsúztatják a telet mindazok, akik részt vesznek a rendezvényen. A belépő egy személy számára 100 lej, párban érkezőknek pedig 150 lejbe kerül. A belépő magában foglalja a farsangi menüt és a garantált, felhőtlen szórakozást, melynek biztosítékai: az aranyérmes szilvapálinka, a jóféle bélteki bor, valamint a talpalávalót szolgáltató Amulette együttes. A bevételt a szervezők teljes egészében a Főgimnázium javára ajánlják fel.

A hangulatot továbbá beates dalok is fogják fokozni: az előadók Rappert Gábor, Nagy Csongor, Péter Attila Zsolt és Cserei Csaba lesznek. Már csak a nagyon különlegesnek ígérkező unplugged koncert miatt is érdemes elmenni a farsangi bálra!

Jegyet váltani minden hétköznap reggel 9 és délután 18 óra között lehet az RMDSZ székházban, vagy 8 és 15 óra között a Kölcsey Ferenc Főgimnázium titkárságán. A helyek száma korlátozott (160 személyig). A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: