2013-05-07 13:03:56• hírek • Póti Orsolya

Pély Barnabás - Sárik Péter Duó Szatmárnémetiben is!

A Szatmárnémeti G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság szervezésében dzsesszkoncertre kerül sor május 17-én, illetve május 19-én. A rendezvény fellépője a Pély Barnabás - Sárik Péter Duó lesz.

Május 17-én, pénteken a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében ad koncertet Pély Barnabás és Sárik Péter, a magyar zene két kiemelkedő egyénisége. Szintén ők lépnek fel a május 19-én, vasárnap este 18 órától a szatmárnémeti Nagyzsinagógában, ahol két különböző stílus találkozik majd.

Pély Barnabás és Sárik Péter a nagy sikerű Jazzpression zenekarban dolgozott együtt, a közös muzsikálás azóta váratott magára. A formációt a véletlen hozta össze, a két művész Csíkszeredában, a Mini Jazz Fesztiválon lépett először duóban színpadra. Repertoárjukban olyan népszerű slágerek különleges feldolgozásai szerepelnek, mint a Billie Jean, Sweet Dreams, Superstation és természetesen felcsendül néhány klasszikus United dal is.

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar dzsessz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. Saját szólókarrierje építése mellett jelenleg is a United zenekar énekes-gitáros frontembere, akikkel nem kisebb slágereket tudhat magáénak, mint a „Végső Vallomás", „Hófehér Jaguár", „Hajnalban még a nap is más", „Keserű méz", „Koktél", vagy a „Nincs ősz, nincs tél".

Pély producerként, zeneszerzőként, és hangszerelőként összefogta Tóth Vera második és harmadik nagylemezének zenei munkálatait. 2003-2006-ig zsűriként, 2010-ben pedig meghívott tanárként és szakmai tanácsadóként résztvevője volt a TV2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.

Sárik Péter a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a dzsessz mellett majdnem minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét is.

Jelenleg saját trióját vezeti, mellyel rendszeresen turnéznak szerte Európában. Számos zenekarban és előadóval dolgozik. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

A nagykárolyi koncertre egy belépőjegy ára 5 lej, a Nagyzsingógában megrendezésre kerülő koncertre pedig 10 lej ellenében vásárolhatnak belépőjegyet az érdeklődők a koncert előtt, a zsingagóga bejáratánál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: