2012-10-15 13:16:43• hírek • Póti Orsolya

Közel 300.000 lej értékben koboztak el cigarettát

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai újabb ellenőrző akciót hajtottak végre, melynek során több figyelmeztető lövést is le kellett adniuk.

Az Avasfelsőfalui Határrendészeti Felügyelőség és a Szatmár Megyei Vámügyi Hatóság munkatársai október 13-án ellenőrző akciót hajtottak végre az adócsalás és a csempészet visszaszorításának érdekében. Szombat este 20 óra körül Komorzán település környékén két személyre figyeltek fel a határrendészet munkatársai a rendelkezésükre álló felszerelések segítségével. Nem sokkal később egy embercsoportra lettek figyelmesek, amelynek tagjai a zöldhatár irányából közeledtek a település felé több nagy méretű dobozzal.

A határrendészek a gyanúsítottak nyomába eredtek, de nem tudták őket szavakkal feltartóztatni, ezért kilenc figyelmeztető lövést adtak le. Bár hat személyt sikerült elkapniuk, azonban a bűnelkövetők egy részének sikerült megszökniük.

A vizsgálatok során kiderült, a feltartóztatott hat férfi közül az egyik román állampolgár - a 42 éves M. Teodor -, a többiek 19-25 év közötti ukrán származású férfiak. Az üldözés helyszínén 60 fekete fóliába burkolt csomagot találtak az ellenőrök. Ezek összesen 30.000 doboz ukrán származású cigarettát tartalmaztak közel 300.000 lej értékben.

A cigicsempészeket a rendészet székhelyén kihallgatták, és az esetről azonnal értesítették a szomszédos állam hatóságait. Az ukrán állampolgárok és a román férfi ellen eljárást indítottak határsértés és csempészés miatt. A nyomozás az ügyben folytatódik.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: