2016-02-25 10:02:43• hírek • Kocsis Zoltán

Az átlagnál is többen hiányoztak a magyarok közül

Az érintett diákok mintegy tíz százaléka nem vett részt a február utolsó hetében megtartott próbavizsgán - többek között ez derült ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatásából.

Az országos tanrendnek megfelelően február 22-24. között Szatmár megyében próbavizsgán vettek részt a VIII. osztályos diákok. Az elképzelések szerint a próbavizsga célja, hogy a gyerekek hozzászokjanak a tanév végén rájuk váró képességvizsga feszültségéhez, elvárásaihoz.

Szatmár megyében összesen 3249 diák iratkozott fel a próbavizsgára - közülük 1011-en magyarul, 64-en németül vizsgáztak. A tanfelügyelőség adatai szerint a román vizsgáról 300-an, a matematikáról 299-en hiányoztak - tehát a feliratkozottak 9,2%-a. Ennél is rosszabb sajnos az arány a magyarul vizsgázók körében, ahol 12%, azaz 124 diák hiányzott. A németesek közül hatan nem jelentek meg a vizsgán.

A vizsgák sem zajlottak teljesen problémamentesen, a román írásbeli vizsgáról például egy diákot ki kellett zárni, mert mobiltelefonjával próbált meg csalni. A vizsgázás folyamatáról készült videofelvételeket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a következő napokban.

Az eredményeket március 4-én hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: