2009-07-15 17:20:33• hírek • Szatmar.ro

Az asztalitenisz is meghalt a megyénkben

Anyagi problémák miatt visszalépett a versenyzéstől a Nagykárolyi TAPO csapata.

Hiába a tizenegy évvel ezelőtt szerzett országos bajnoki cím, a Nagykárolyi TAPO asztalitenisz-egyesület anyagi problémák miatt kénytelen visszalépni a B osztályban történő versenyzéstől.

Bár Mircea Podoaba klubelnök értékeli a polgármesteri hivatal erőfeszítéseit, ám szerinte többet is lehetne tenni egy olyan klubért, amely öregbítette a város hírnevét itthon és külföldön.

„Az elmúlt idényben gyerekekkel játszottunk a felnőtt országos bajnokságban, és nyolc csapatból a negyedik helyen végeztük. Nem tudjuk viszont biztosítani a szállítási költségeket, és így is nagy részben a szülők segítségére kellett támaszkodnunk. A bajnoki idényre tizenötezer lejre volna szükségünk, és mindössze ötezer hatszáz lejt kaptunk az idei költségvetésből a polgármesteri hivataltól. A gazdasági válság miatt eddigi szponzoraink nagy részére sem számíthatunk, Pap Zsolt vállalkozó cége az egyedüli, amelyik nem mondott most sem nemet. Többször felhívtam az illetékesek figyelmét arra, hogy bajban vagyunk, várjuk a megmentőket, de semmi nem történt."

Podoaba elmondta, már a tavaly is gondjaik voltak, több rangos eseményre egyszerűen nem tudtak elmenni. Pedig a keretre nem lehet panasz, hisz Tóth Márk, Alin Maran és Anca Grad is korosztályos válogatottak.

A klub siralmas anyagi helyzetét az is remekül jelzi, hogy a legjobbakra máris lecsaptak a riválisok, így Pink Márk Slatinán, Balázs Róbert Kolozsváron, Grad Anca pedig Aradon folytatják pályafutásukat.

Az 1996-ban alapított TAPO legnagyobb sikerét a Măran Alin, Tóth Márk, Scheck Kristóf, Heinrich Kevin alkotta csapat 2008-ban elért bajnoki címe jelenti, ekkor ráadásul Măran egyéniben is a legjobbnak bizonyult.

A klub, amelynek székhelye és edzőterme mellesleg egy saját kezűleg átalakított egykori kazánházban található, nem szűnik meg teljesen, az ifjúsági csapatokat megpróbálják életben tartani.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: